Ponedeljek, 30. november 2020, 12:13
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.7.2018

Vremenska napoved - 26. julij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > julij > 26. 7. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 26. julij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.7.2018Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pojavljale se bodo plohe in nevihte, možna bodo krajevna neurja. Čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 28, na Primorskem do 30°C
Posamezne nevihte se bodo predvsem na vzhodnem delu države nadaljevale tudi v noč na petek.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastale posamezne nevihte. Zjutraj bodo najnižje temperature v glavnem od 15 do 19, čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 28, na Primorskem do 31°C.

Opozorilo: Danes čez dan in deloma zvečer je povečana verjetnost za nastanek krajevnih neurij z močnimi sunki vetra ali nalivi, ni izključen pojav toče.
V soboto in nedeljo bo večinoma jasno vreme, zlasti sredi dneva in popoldne lahko nastane kakšna ploha ali nevihta. Temperature bodo šle navzgor.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 30. julija do 4. avgusta 2018
Od ponedeljka do sobote bo nad Evropo pri tleh prevladovalo šibko območje visokega zračnega tlaka. Prevladovali bodo vetrovi severnih in vzhodnih smeri. Od torka do petka kaže, da bodo naši kraji pod vplivom vremenske motnje, ki se bo pomikala severno od Alp in bo deloma dosegla tudi naše kraje.

V ponedeljek kaže na jasno vreme z majhno verjetnostjo neviht, od torka do petka pa je po zdajšnjih izračunih verjetnost za nevihte povečana. Temperature bodo visoke, jutranje med 15 in 20, na Primorskem tudi več, popoldanske pa v glavnem med 30 in 35 °C, v primeru neviht pa nižje.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastajale plohe in nevihte.
Jutri se bo nadaljevalo spremenljivo vreme s plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše v drugi polovici dneva.


Gorski svet
Danes bo v začetku delno jasno, čez dan pa spremenljivo oblačno, nekateri vrhovi bodo v oblakih. Nastajale bodo plohe in nevihte. Pihal bo v glavnem šibak veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Jutri Jutri bo spremenljivo oblačno, nekateri vrhovi bodo v megli. Sredi dneva in popoldne bodo možne krajevne nevihte. Pihal bo rahel veter v začetku vzhodnih, potem pa severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na 2500 pa približno 8 °C.

Vremenski pojavi na dan 26. julij:
26.7.1987
Drugi dan zapored močni nalivi, predvsem na severozahodu in v osrednjem delu Slovenije. Do 27. julija zjutraj je v 48 urah v Logu pod Mangartom padlo 200 milimetrov, v Laškem in na Hrušici pri Jesenicah 167 milimetrov, na Planini pod Golico 158 milimetrov ter na Miklavškem hribu nad Celjem 140 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Weymouth | abc hiker