Nedelja, 29. november 2020, 06:12
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.7.2018

Vremenska napoved - 22. julij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > julij > 22. 7. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 22. julij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.7.2018Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 26, na Primorskem do 29 °C.
Preko noči bo pretežno oblačno, dež se bo proti jutru od vzhoda razširil nad osrednji del države, vmes bo tudi kakšna nevihta. Na zahodnem delu države bo ostalo v glavnem brez padavin. Zjutraj bo zapihal veter severnih smeri, na Primorskem v glavnem rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 13 do 17, ob morju približno 19 °C.
Jutri popoldne se bo delno zjasnilo, še bodo nastajale posamezne krajevne plohe. Še bo pihal veter severnih smeri, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 27, na Primorskem približno 30 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek in sredo bo v glavnem jasno, popoldne bodo le posamezne plohe ali nevihte. V torek bo ponekod še pihal severnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. do 31. julija 2018
Naši kraji bodo pod vplivom višinskega jedra hladnega zraka. Ozračje nad nami bo razmeroma vlažno in nestabilno.
Večinoma bo jasno vreme, vsak dan pa bodo predvsem v drugi polovici dneva nastajale krajevne plohe in nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature približno 30 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.
Jutri bodo padavine in nevihte ponehale, najpozneje v sosednjih pokrajinah Hrvaške. Popoldne bodo v Alpah še posamezne plohe. Zapihal bo severovzhodnik, ob severnem delu Jadrana rahla, v Kvarnerju pa zmerna burja .


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno in občasno megleno. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri, ki se bo ob nevihtah prehodno okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Jutri bo v začetku pretežno oblačno, ponekod tudi megleno, s padavinami, le v Julijcih bo ostalo v glavnem brez padavin. Popoldne se bo delno zjasnilo, še bo možna kakšna krajevna ploha. Pihal bo v glavnem zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Vremenski pojavi na dan 22. julij:
22.7.1968
Jutro je bilo za mesec julij v veliko krajih neobičajno sveže, na nekaterih planotah Notranjske se je pojavila slana. V Babnem Polju so izmerili -0,7 stopinj C, na Rakitni 0,5 stopinj C, v Ratečah 1,8 stopinj C, v Ilirski Bistrici 3,8 stopinj C in v Postojni 3,9 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Izuhara | marmolada bing