Torek, 1. december 2020, 10:02
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
15.7.2018

Vremenska napoved - 15. julij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > julij > 15. 7. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 15. julij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 15.7.2018Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno, nastajale bodo plohe in nevihte. Daljša sončna obdobja bodo zlasti ob morju. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 27, na Primorskem do 29 °C
Zvečer se bo ozračje umirilo. Prehodno se bo delno zjasnilo.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, zjutraj bo nekaterih nižinah nastala megla. Zlasti v drugi polovici dneva se bodo pojavljale plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na torek. Zjutraj bodo najnižje temperature od 11 do 17, ob morju 19, čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 28 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek zjutraj bodo padavine ponehale, čez dan se bo delno zjasnilo. Popoldne bodo nastale plohe in nevihte.
V sredo bo več jasnega vremena, možnost neviht pa bo majhna.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. julija 2018
V sredo in v četrtek bo v višinah od severozahoda proti Alpam pritekal nekoliko bolj suh zrak, potem pa bodo do ponedeljka naši kraji ponovno pod vplivom razmeroma vlažnih zahodnih do jugozahodnih višinskih vetrov.

V sredo in v četrtek bo verjetnost nastanka popoldanskih neviht dokaj majhna, potem pa se bo ponovno povečala. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 30 °C.


Sosednje pokrajine
Delno jasno bo s spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo plohe in nevihte. Bolj jasno bo ob severnem delu Jadrana.
Jutri bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldan bodo pogoste plohe in nevihte. Zvečer bodo tudi severni Jadran dosegle nevihte.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo oblačno. Pojavljale se plohe in posamezne nevihte. Nekateri vrhovi bodo občasno lahko tudi v megli. Proti večeru se bo deloma ranebo zjasnilo. Veter se bo iz zahodne prehodno obrnil na severno do severovzhodno smer, vendar bo razmeroma šibak. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Jutri
bo spremenljivo oblačno. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastajale plohe in nevihte. Kakšna ploha pa je možna tudi v dopoldanskem času. Zlasti vrhovi v visokogorju bodo občasno v megli. Pihal bo v glavnem šibak veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Vremenski pojavi na dan 15. julij:
15.7.1998
V nekaterih krajih v zahodni, osrednji in severni Sloveniji je bila zjutraj izmerjena rekordna dnevna višina padavin v mesecu juliju. Na postaji Na Stanu na Idrijskem je do jutra v enem dnevu padlo 102 milimetrov padavin, v Rovtah nad Logatcem in Črni vasi na Ljubljanskem barju 98 milimetrov, v Gornjem Gradu 89 milimetrov in v Velenju 80 milimetrov. Največ dežja, 144 milimetrov, so namerili v Ligu, nad Soško dolino.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Tobago | hike bing