Ponedeljek, 30. november 2020, 12:32
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.7.2018

Vremenska napoved - 13. julij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > julij > 13. 7. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 13. julij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.7.2018Popoldne bo več sonca. Še bodo nastajale posamezne plohe in nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 29 °C.
Jutri bo v glavnem jasno, po nekaterih nižinah bo zjutraj megla. Popoldne bo nastalo nekaj krajevnih ploh in neviht, ki bodo najbolj verjetne v hribovitem svetu. Zjutraj bodo najnižje temperature od 12 do 16, na Primorskem do 20, čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 29, na Primorskem do 31 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo in ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastajale plohe in nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. julija 2018
Od torka do nedelje bodo naši kraji pod vplivom razmeroma vlažnih severnih in zahodnih višinskih vetrov. Ozračje bo zato še nestabilno.

Od torka do nedelje bo ob dopoldnevih v glavnem jasno, sredi dneva in popoldne pa bodo nastajale krajevne plohe ali nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem od 25 do 30 °C.


Sosednje pokrajine
Čez dan se bo delno ranebo zjasnilo. Popoldne bodo še možne plohe in posamezne nevihte.
Jutri bo v glavnem jasno, popoldne se bodo pojavljale posamezne plohe in nevihte. Ob Jadranu bo ostalo suho.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno oblačno in ponekod tudi megleno, sredi dneva in popoldne bo nekoliko več sonca. Pojavljale se bodo plohe ali nevihte. Pihal bo rahel veter v glavnem severozahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Jutri bo v začetku delno jasno, čez dan pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Nekateri vrhovi bodo občasno lahko tudi v megli. Pihal bo rahel veter v glavnem severozahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Vremenski pojavi na dan 13. julij:
13.7.1978
Toča je v popoldanskih nevihtah napravila ogromno škode v pasu od Tržiča in Radovljice več kot Preddvora in Cerkelj do vzhodnega roba Ljubljane. V Cerkljah je dosegla velikost oreha, v Depali vasi je poleg toče ogromno škodo napravil viharen veter, v Preddvoru pa je toča razbijala celo opeko in okensko steklo.

13.7.1984
Zelo toplo jutro na obali in v nekaterih krajih v vzpetem svetu. Najnižja jutranja temperatura je bila 23,2 stopinj C na Belem Križu v Portorožu, na Jeruzalemu v Slovenskih goricah so izmerili 22,0 stopinj C, na Miklavškem hribu nad Celjem in na Zgornjih Poljanah (1030 m) na Notranjskem 21,0 stopinj C in na Mestnem Vrhu pri Ptuju 20,7 stopinj C.

13.7.2008
V popoldanskih urah je močno neurje z orkanskimi sunki vetra in točo opustošilo predele od osrednjega dela Ljubljanske kotline do Prekmurja; še posebej obsežen vetrolom je bil na območju Črnivca in Gornjega Grada.

13.7.2010
Izjemno močan naliv je v popoldanskem času povzročil poplave v Murski Soboti. Na meteorološki postaji v Rakičanu je padlo 53 milimetrov padavin v eni uri.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Villa Gesell | forum