Sreda, 2. december 2020, 00:22
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.7.2018

Vremenska napoved - 10. julij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > julij > 10. 7. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 10. julij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.7.2018Popoldne bo oblačnost povečala. Zlasti na severnem delu države bodo nastajale plohe in nevihte, ki bodo zvečer pogostejše. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 29 °C.
Preko noči bodo padavine od severa zajele večji del države. Pojavljale se bodo tudi nevihte. Zjutraj bodo najnižje temperature od 14 do 17, ob morju do 19 °C.
Jutri bo oblačno s padavinami, zlasti na južnem delu države tudi nevihtami. Ohladilo se bo. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 20, ob morju in v Beli krajini do 25 °C.

Opozorilo: Preko noči in zjutraj pričakujemo zlasti na severovzhodu močnejše nalive, ki se bodo jutri čez dan pojavljali tudi v osrednjem delu Slovenije. Ob tem lahko hitro narastejo hudourniki in manjši vodotoki.
V četrtek bodo v začetku še občasne krajevne padavine, čez dan se bodo oblaki počasi trgali. Še bo možna kakšna ploha ali nevihta. V petek bo v glavnem jasno in toplo, popoldne bodo nastale posamezne plohe in nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. julija 2018
V soboto bo nad našimi kraji šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo oslabelo. Povečini bodo nad nami pihali zahodni višinski vetrovi. Ozračje bo predvsem v nedeljo bolj nestabilno. V začetku prihodnjega tedna bomo pod vplivom bolj suhih severnih vetrov. Zaenkrat kaže na bolj stabilno vreme.

V soboto bo deloma jasno, popoldne se lahko pojavljajo posamezne plohe in nevihte. Bolj spremenljivo dogajanje bo v nedeljo, ko bodo plohe in nevihte pogostejše. V soboto se bo ponovno ogrelo do blizu 30 °C, v nedeljo pa bo za nekaj stopinj hladneje. Začetek prihodnjega tedna bo sončen, še vedno pa krajevnih padavin ne moremo povsem izključiti. Temperature bodo blizu povprečja za ta čas.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo oblačnost povečala. Zlasti v krajih severno in zahodno od nas bodo nastajale plohe in nevihte.
Jutri bodo padavine od severa zajele vse sosednje pokrajine. Pojavljale se bodo tudi nevihte z močnejšimi nalivi. Ob Jadranu bo v glavnem brez padavin.


Gorski svet
Danes bo v začetku precej jasno, čez dan bo oblačnost povečala. Nastajale bodo posamezne plohe in nevihte. Proti večeru bodo nevihte od severozahoda dosegle severni del Slovenije. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Jutri bo oblačno s pogostim dežjem, lahko tudi zagrmi. Visokogorje in tudi del sredogorja bo zavito v oblačnost. Še bo pihal rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa 6 °C.

Vremenski pojavi na dan 10. julij:
10.7.1999
Čez dan je lokalno obilno deževje, ki se je začelo prejšnji dan, ponehalo. V nekaterih krajih so zjutraj naslednjega dne izmerili zelo veliko dvodnevno višino padavin. V Lovrencu na Pohorju je padlo 191 milimetrov, v Gradišču pri Slovenj Gradcu 147 milimetrov, na Otoku pri Cerkniškem jezeru in Hribu v Loškem potoku 136 milimetrov in na Fužini na Dolenjskem 124 milimetrov padavin. Opazovalec na Zbelovski Gori pri Slovenskih Konjicah je izmeril 47 milimetrov padavin v 35-minutnem silovitem nalivu.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Bethel | abc hiker