Petek, 27. november 2020, 23:52
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.7.2018

Vremenska napoved - 1. julij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > julij > 1. 7. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 1. julij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.7.2018Popoldne se bo oblačnost postopno trgala, najbolj vztrajna bo na južnem delu države države. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 24, na Primorskem do 27 °C.
Jutri bo v začetku zmerno, na južnem delu države pretežno oblačno, sredi dneva in popoldne pa bo dokaj jasno. Zjutraj bo pihala rahla burja, ki bo čez dan ponehala. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 14, na Primorskem do 18, čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 27, na Primorskem do 29 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo na Primorskem dokaj jasno, drugje pa v začetku zmerno do pretežno oblačno. Popoldne bo povsod prevladovalo jasno vreme, zlasti v gorah bodo možne krajevne plohe in nevihte. V sredo bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. julija 2018

Od četrtka do torka bodo naši kraji v šibkem območju visokega zračnega tlaka, ki se bo iznad Atlantika raztezalo nad večji del celine. Nad naše kraje bo pritekal toplejši in občasno bolj vlažen zrak. Na razvoj vremena pri nas bodo občasno vplivale višinske motnje.

Od četrtka do torka kaže na več spremenljive oblačnosti in večjo verjetnost za plohe in nevihte, razvoj vremena pa je zaradi bližine višinskih kapelj zelo nepredvidljiv. Čez dan bodo najvišje temperature približno 30 °C, v primeru padavin pa nekoliko nižje.


Sosednje pokrajine
Popoldne se bo delno ranebo zjasnilo. Nekaj več oblačnosti bo ostalo v krajih južno od nas. V Kvarnerju bo pihala rahla do zmerna burja.
Jutri čez dan bo deloma jasno, v začetku pa bo ponekod nekoliko več oblačnosti. Burja v Kvarnerju bo popoldne ponehala.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno oblačno, sredi dneva in popoldne pa deloma jasno s spremenljivo kopasto oblačnostjo. V sredogorju bo pihal rahel veter severnih in vzhodnih smeri, v visokogorju pa šibak severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Jutri bo v začetku zmerno oblačno, čez dan pa deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pihal bo rahel veter južnih in zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 9 °C.

Vremenski pojavi na dan 1. julij:
1.7.1960
Mesec julij se je začel z zelo svežim vremenom, v nekaterih krajih v višjih legah je bila celo slana. V Babnem Polju je minimalni termometer pokazal minus 1,0 stopinj C, v Novi vasi na Blokah se je ohladilo na 0,0 stopinj C, na Rakitni na 0,2 stopinj C, v Kočevju na 3,9 stopinj C ter v Črnomlju in na Pragerskem do 4,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Wellstead | forum