Sobota, 28. november 2020, 08:50
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.6.2018

Vremenska napoved - 30. junij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > junij > 30. 6. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 30. junij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.6.2018Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V notranjosti bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte, ki se lahko zvečer pojavijo tudi na Primorskem. Popoldne bo zapihal severovzhodnik, zvečer na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 28, na Goriškem do 30 °C.
Preko noči bo zmerno do pretežno oblačno, na vzhodnem delu države pa pretežno jasno. V zahodni polovici države se bodo še lahko pojavljale rahle padavine. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 14, na Primorskem približno 16 °C.
Jutri bo v glavnem jasno, le na Primorskem bo v prvem delu dneva bolj oblačno, sredi dneva pa se bo nebo zjasnilo. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri, rahla burja na Primorskem bo ponehala. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 24, na Primorskem do 27 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek in torek bo večinoma jasno vreme, v torek popoldne bodo zlasti v gorah možne krajevne plohe in nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. julija 2018

Od srede do ponedeljka bodo naši kraji v šibkem območju visokega zračnega tlaka. Pritekal bo postopno nekoliko toplejši zrak.

V sredo bo sicer dokaj jasno, za popoldne in zvečer pa se bo povečala verjetnost za krajevne plohe in nevihte. Od četrtka do ponedeljka bo prav tako prevladovalo jasno vreme, verjetnost za popoldanske plohe ali nevihte bo manjša. Čez dan bodo najvišje temperature do približno 30 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo dopoldne jasno, popoldne pa bo več spremenljive oblačnosti in pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo manj verjetne v Furlanski nižini in ob Jadranu.
Jutri bo precej jasno, v začetku bo v sosednjih pokrajinah Italije in ob Jadranu še zmerno do pretežno oblačno. V Kvarnerju bo pihala rahla do zmerna burja, ki bo čez dan v glavnem ponehala.


Gorski svet
Danes bo v prvem delu dneva precej jasno, pozneje pa spremenljivo oblačno. Popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. V vzhodnih Karavankah in na Pohorju bo pihal rahel severnik, drugje šibak veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 13 do 16, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Jutri bo v prvem delu dneva precej jasno, pozneje pa spremenljivo oblačno. V vzhodnih Karavankah in na Pohorju bo pihal rahel severnik, drugje šibak veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Vremenski pojavi na dan 30. junij:
30.6.1950
Drugi dan najbolj izrazitega vročinskega vala pri nas v 20. stoletju; še posebej vroče je bilo na vzhodnem delu države. V Murski Soboti se je ogrelo na 37,0 stopinj C, v Celju in Novem mestu je maksimalni termometer pokazal 36,2 stopinj C, v Mariboru 35,0 stopinj C ter v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 34,8 stopinj C.

30.6.1994
Neobičajno vroč junijski dan, še posebej v Slovenski Istri, kjer je pihala rahla burja. Na Letališču Portorož se je ogrelo do 35,4 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici do 33,7 stopinj C, v Koštaboni do 33,6 stopinj C in na Slapu pri Vipavi do 33,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Massa | pot