Torek, 1. december 2020, 04:12
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.6.2018

Vremenska napoved - 29. junij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > junij > 29. 6. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 29. junij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.6.2018Popoldne se bo delno zjasnilo, nastale pa bodo še krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Ponekod bo pihal veter severnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 26, na Primorskem do približno 28 °C.
Jutri bo v prvem delu dneva pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah kratkotrajna megla. Popoldne bo v notranjosti Slovenije spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. Popoldne bo zapihal severovzhodnik, zvečer na Primorskem rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 12 do 18, čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 28, na Goriškem do 30 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo v glavnem jasno, le na Primorskem bo v v prvem delu dneva bolj oblačno, sredi dneva pa se bo nebo zjasnilo. Prehodno bo ponovno nekoliko hladneje. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri, rahla burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Tudi v ponedeljek bo večinoma jasno vreme.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 3. do 8. julija 2018

Od torka do nedelje bodo naši kraji v šibkem območju visokega zračnega tlaka. Pritekal bo postopno toplejši zrak.

V torek in sredo bo sicer dokaj jasno, za popoldne in zvečer pa se bo povečala verjetnost za krajevne plohe in nevihte. Od srede do nedelje bo prav tako prevladovalo jasno vreme, verjetnost za popoldanske plohe ali nevihte bo razmeroma majhna. Čez dan bodo najvišje temperature od četrtka naprej približno 30 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. V krajih zahodno od nas bo v glavnem suho, drugje bodo občasno krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Ponekod bo pihal veter severnih smeri.
Jutri bo dopoldne jasno, popoldne pa bo več spremenljive oblačnosti in pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo manj verjetne v Furlanski nižini in ob Jadranu.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Pojavljale se bodo krajevne plohe in popoldne tudi posamezne nevihte. Pihal bo zmeren severni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 13 do 16, na 2500m pa približno 7 °C.

Jutri bo v prvem delu dneva precej jasno, pozneje pa spremenljivo oblačno. Popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. V vzhodnih Karavankah in na Pohorju bo pihal rahel severnik, drugje šibak veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 13 do 16, na 2500m pa približno 8 °C.

Vremenski pojavi na dan 29. junij:
29.6.1948
Zjutraj so na številnih meteoroloških postajah, predvsem v hribovitih predelih, izmerili zelo veliko 24 urno količino padavin. Največ, 161 milimetrov padavin, je bilo v Črnem Vrhu nad Idrijo; na Otlici nad Ajdovščino so namerili 135 milimetrov, v Podbrdu v Baški dolini 102 milimetrov, v Ajdovščini 101 milimetrov, v Stari Fužini v Bohinju 93 milimetrov in v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 81 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Josan-ri | gora