Sobota, 28. november 2020, 09:52
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.6.2018

Vremenska napoved - 28. junij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > junij > 28. 6. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 28. junij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.6.2018Popoldne bo v zahodnih krajih pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Drugje bo oblačno, občasno bo še rahlo deževalo, vendar dež bo slabel in zvečer v glavnem ponehal. Pihal bo severozahodni do severnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 21, na Primorskem do 24 °C.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Na vzhodnem delu države se bodo že dopoldne pojavljale krajevne plohe, drugje pa v glavnem sredi dneva in popoldne. Nekoliko manj oblačnosti bo na Primorskem, kjer bodo tudi plohe in nevihte manj verjetne. Ponekod bo pihal veter severnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 15, ob morju približno 18, čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 29 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo dopoldne delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Še malo topleje bo. V notranjosti Slovenije bo pihal severovzhodni veter. V nedeljo bo na vzhodnem delu države dokaj jasno, na zahodnem delu države pa v začetku bolj oblačno, sredi dneva pa se bo nebo zjasnilo. Prehodno bo ponovno nekoliko hladneje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. julija 2018

V nedeljo, ponedeljek in torek bo nad našimi kraji območje visokega zračnega tlaka, dotekal bo toplejši zrak. Zračni tlak bo oslabel, verjetno bo v sredo naše kraje prešla vremenska fronta. Za njo se polje zračnega tlaka ne bo kaj dosti okrepilo.

V nedeljo in ponedeljek bo jasno s svežimi jutri. V torek popoldne bodo krajevne plohe in nevihte postale nekoliko verjetnejše. Dnevne temperature bodo že blizu 30 stopinj Celzija. Od srede do sobote bo vreme bolj verjetno suho, obstaja pa tudi nekaj možnosti za bolj spremenljivo različico.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno oblačno. Ob Jadranu in v krajih zahodno od nas bo v glavnem brez padavin, drugje pa bo občasno rahlo deževalo. Proti večeru bodo padavine oslabele.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, bolj oblačno bo na Madžarskem, v vzhodni Hrvaški in vzhodni Avstriji. V krajih zahodno od nas bo v glavnem suho, drugje bodo občasno krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Ponekod bo pihal veter severnih smeri.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno z občasnim dežjem, ki bo pogostejši na Pohorju in v vzhodnih Karavankah, v zahodnih Julijskih Alpah ter v hribih Notranjske in severne Primorske pa ga bo le malo, niti ne bo povsod deževalo. V začetku zmeren do močan severovzhodnik bo čez dan slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na 2500m pa približno 4 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, zjutraj in deloma dopoldne na zahodnem delu države še delno jasno. prve plohe bodo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju možne že sredi dopoldneva, drugje pa v glavnem šele popoldne. Pihal bo zmeren severni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 13 do 16, na 2500m pa približno 7 °C.

Vremenski pojavi na dan 28. junij:
28.6.1935
V večjem delu Slovenije je bilo popoldne najtoplejše v obdobju 1895minus 1949, v veliko krajih se je živo srebro povzpelo nad 35 stopinj C. V Murski Soboti so izmerili 39,0 stopinj C, v Gornjem Lenartu pri Brežicah je bilo 38,2 stopinj C, v Ljubljani 38,0 stopinj C in na Rakitni 33,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Porto Alegre | flickr hike