Torek, 1. december 2020, 05:43
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
27.6.2018

Vremenska napoved - 27. junij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > junij > 27. 6. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 27. junij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 27.6.2018Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 23, na Primorskem do 26 °C.
Zvečer se bo oblačnost od vzhoda povečala. Preko noči bo zlasti na vzhodnem delu države občasno deževalo.
Jutri bo večinoma oblačno vreme z občasnim dežjem. Več padavin bo na vzhodem delu Slovenije, na Primorskem pa bo v glavnem brez padavin s krajšimi obdobji jasnega vremena. Še bo pihal veter severnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od 11 do 17, na obali do 20, čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 20, na Primorskem do 25 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek in soboto kaže na spremenljivo oblačno vreme, zlasti popoldne bodo nastajale plohe in posamezne nevihte. Topleje bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. do 6. julija 2018

V noči iz sobote na nedeljo nas bo dosegla oslabljena hladna fronta. Od nedelje do torka se bo nad našimi kraji krepilo območje visokega zračnega tlaka, v drugi polovici prihodnjega tedna pa kaže, da nas bo od zahoda dosegla nova vremenska motnja.

V noči iz sobote na nedeljo so po državi prehodno možne manjše padavine. V nedeljo in ponedeljek je verjetnost za plohe in nevihte zelo majhna, potem pa se možnost za nastanek ploh ali neviht znova poveča. V nedeljo bodo temperature prehodno nižje, sledili pa bodo vse bolj topli dnevi, s temperaturami blizu 30 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Zvečer bo kraje vzhodno in severno od nas dosegel nov pas padavin. Ob severnem delu Jadrana bo suho, pihala bo rahla, pod Velebitom zmerna burja.
Jutri bo v glavnem oblačno. Ob Jadranu in v krajih zahodno od nas bo v glavnem brez padavin, drugje pa bo občasno rahlo deževalo. Proti večeru bodo padavine slabele.


Gorski svet
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, na severnem delu države bodo že zjutraj prevladovali oblaki. Nad približno 1500 m bo lahko tudi megleno. Več jasnine bo čez dan v zahodnih Julijskih Alpah, bolj oblačno pa bo ostalo na Pohorju in v vzhodnih Karavankah. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe, nad 2200 m snežne. Pihal bo rahel do zmeren, v visokogorju občasno močan severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Jutri bo oblačno in megleno z občasnim dežjem, ki bo bolj pogost na Pohorju in v vzhodnih Karavankah.
V začetku zmeren do močan severovzhodnik bo čez dan slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno
8, na 2500m pa približno 3 °C.

Vremenski pojavi na dan 27. junij:
27.6.1961
Nalivi v Zgornjem Posočju in Zgornjesavski dolini. V Logu pod Mangartom so zjutraj naslednjega dne izmerili 170 milimetrov, v Trenti 123 milimetrov, v Soči 112 milimetrov, na Kredarici 107 milimetrov in v Kranjski Gori 101 milimetrov padavin v enem dnevu.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Jukdo | gora