Petek, 27. november 2020, 03:06
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.6.2018

Vremenska napoved - 26. junij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > junij > 26. 6. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 26. junij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.6.2018Popoldne bo na Primorskem pretežno jasno, drugje delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo posamezne krajevne plohe, ki bodo z večjo verjetnostjo na vzhodnem delu države in severu Slovenije. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 23, na Primorskem do 27 °C.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 14, ob morju 18, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 23, na Primorskem do 26 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, na Primorskem bo v glavnem suho, drugje bo občasno deževalo. Tudi v petek bo še nestalno vreme z občasnimi padavinami, popoldne tudi posameznimi nevihtami. Topleje bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 30. junija do 5. julija 2018

V soboto se bo višinsko jedro hladnega zraka pomaknilo nad vzhodno Evropo, v noči iz sobote na nedeljo nas bo dosegla oslabljena hladna fronta. V nedeljo in ponedeljek bo ozračje bolj stabilno, potem nas bo verjetno od zahoda dosegla nova motnja.

V soboto pričakujemo popoldanske krajevne padavine v obliki ploh in neviht, ki bodo z večjo verjetnostjo v hribovitem svetu zahodne Slovenije. V noči iz sobote na nedeljo so tudi drugje po državi možne rahle padavine. V nedeljo in ponedeljek so krajevne padavine manj verjetne, potem pa se možnost za nastanek ploh ali neviht znova poveča. Vse dni bo zelo toplo, temperatura bo blizu 30 °C.


Sosednje pokrajine
Danes in jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo krajevne plohe. Ob severnem delu Jadrana bo suho, pihala bo rahla, pod Velebitom zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne ponekod tudi megleno. Popoldne bodo krajevne plohe, ki bodo pogostejše v Savinjskih Alpah in na Pohorju. Meja sneženja bo nad 2300 m. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nad približno 1500 m bo lahko tudi megleno. Več jasnine bo v zahodnih Julijskih Alpah, bolj oblačno pa bo na Pohorju in v vzhodnih Karavankah. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe, nad 2200 m snežne. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Vremenski pojavi na dan 26. junij:
26.6.1965
V večjem delu Slovenije najbolj vroč dan poletja tega leta in eden najtoplejših junijskih dni po letu 1950. V Ljubljani in Celju se je ogrelo do 34,7 stopinj C, v Tolminu, Braniku v Vipavski dolini in Novem mestu so izmerili 34,0 stopinj C ter v Radovljici in Gornjem Gradu 33,2 stopinj C.

26.6.2006
Zelo vroč dan, predvsem na jugovzhodu države. Na Bizeljskem se je živo srebro povzpelo do 36,0 stopinj C, v Metliki se je segrelo do 35,8 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju do 35,2 stopinj C, v Ljubljani do 34,5 stopinj C in v Novem mestu do 34,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog St Helena Bay | vreme