Sreda, 25. november 2020, 11:45
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.6.2018

Vremenska napoved - 23. junij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > junij > 23. 6. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 23. junij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.6.2018Popoldne bo v glavnem jasno, v notranjosti bo nastalo nekaj spremenljive kopaste oblačnosti. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 22, na Primorskem do 24 °C.
Jutri bo dopoldne razmeroma jasno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno. Zlasti v hribovitem svetu bodo nastale posamezne plohe. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 12, čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 22, na Primorskem do 24 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz nedelje na ponedeljek bo pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Spet bo zapihala rahla burja.
V ponedeljek bo dopoldne rahel dež povsod ponehal, sredi dneva in popoldne bo dokaj jasno.
V torek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zlasti v popoldanskem času bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne kratkotrajne plohe. Še bo razmeroma sveže z nekaj severnega vetra in s šibko burjo na Primorskem.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 27. junija do 2. julija 2018

Od srede do petka se bo nad srednjo Evropo še zadrževalo višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka, ki bo občasno vplivalo tudi na vreme pri nas. V soboto se bo nad Alpami predvidoma okrepil višinski greben s toplim zrakom in vztrajal vsaj do ponedeljka.

Do vključno petka bo vreme spremenljivo. V dopoldanskem času bo suho, popoldne pa bodo možne krajevne plohe, nevihte bodo manj verjetne. Od sobote do ponedeljka bo v glavnem jasno. Čez dan bodo najvišje temperature do petka v glavnem do 25, ob koncu tedna pa med 25 in 30 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo v glavnem jasno. Burja v Kvarnerju bo ponehala.
Jutri bo v začetku v glavnem jasno, popoldne pa bo nekoliko več spremenljive oblačnosti. Zlasti v krajih zahodno in severno od nas bodo nastajale krajevne plohe.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno jasno, sredi dneva in popoldne pa bo več spremenljive kopaste oblačnosti, možna je kakšna kratkotrajna ploha. Veter severnih smeri bo oslabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri bo deloma jasno, popoldne pa bo več spremenljive oblačnosti, nastalo bo nekaj krajevnih ploh. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri, v visokogorju pa zmeren severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Vremenski pojavi na dan 23. junij:
23.6.1973
Na številnih meteoroloških postajah v severni in zahodni Sloveniji so zjutraj izmerili najvišjo 24 urno višino padavin v mesecu juniju. V Šmarjah pri Sežani je v enem dnevu padlo 172 milimetrov, na Bregu pri Bledu 145 milimetrov, v Zgornji Radovni pri Jesenicah 141 milimetrov, na Vojskem nad Idrijo 133 milimetrov in v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 124 milimetrov padavin.

23.6.2002
Neobičajno, v nekaterih krajih rekordno vroč junijski dan. V Velenju so izmerili 35,6 stopinj C, v Mariboru se je ogrelo do 35,4 stopinj C, na Slapu pri Vipavi do 35,0 stopinj C, v Ljubljani do 34,9 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici do 34,6 stopinj C in v Ratečah do 31,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ullapool | abc hiker