Torek, 1. december 2020, 06:12
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
21.6.2018

Vremenska napoved - 21. junij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > junij > 21. 6. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 21. junij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 21.6.2018Popoldne bo jasno in vroče. Popoldne in zvečer bodo zlasti na severnem delu države nevihte, ki so krajevno lahko tudi močnejše. Ponekod bo prehodno zapihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 32 °C.
Preko noči se bodo nevihte razširile nad večji del države.
Jutri bo v začetku oblačno s padavinami, tudi krajevnimi nalivi in močnejšimi sunki vetra. Na južnem delu države in zahodu so še možne nevihte. Popoldne bo dež od severa povsod ponehal, jasnilo se bo. Občutno se bo ohladilo, pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem v glavnem rahla do zmerna burja. Temperature bodo od 15 do 21, ob morju do 23 °C.

Opozorilo: Danes popoldne in zvečer so na severnem delu države in severovzhodu možne močnejše nevihte.
V soboto in nedeljo bo delno jasno in sveže, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Na Primorskem bo še pihala v glavnem rahla burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 25. do 30. junija 2018

Od ponedeljka do sobote bo nad zahodno in deloma srednjo Evropo območje visokega zračnega tlaka. V višinah bo z vetrovi severnih smeri pritekal postopno hladnejši in nekoliko bolj nestabilen zrak. Od četrtka do sobote bo možnost nastanka ciklona nad vzhodnim Balkanom.

Od ponedeljka do sobote kaže da bo v dopoldanskem času suho vreme. Popoldne pa bodo v notranjosti Slovenije možne nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od ponedeljka do srede v glavnem pod 25, od srede do sobote pa do 28, na obali do 30 °C.Sosednje pokrajine
Danes bo jasno in vroče, v krajih severno od nas in v alpskem delu Furlanije - Julijske krajine bodo popoldne in zvečer krajevne nevihte, ki se bodo v noči iz četrtka na petek razširile na vse sosednje pokrajine.
Jutri bo v začetku oblačno s padavinami, zlasti v krajih južno od nas bodo tudi nevihte. Čez dan bodo padavine ponehale najprej v krajih severno od nas, popoldne pa postopno tudi drugje. Jasnilo se bo. V Kvarnerju bo pihala zmerna do močna burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno jasno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami. Pihal bo rahel veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov pa približno 10 °C.

Jutri bo v začetku oblačno s padavinami in nevihtami, ki bodo tudi močnejše. Možni bodo tudi močnejši sunki vetra. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Popoldne bodo padavine od severa ponehale, ranebo zjasnilo se bo. Ohladilo se bo, meja sneženja bo ob koncu padavin med 2300 in 2500 m. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Vremenski pojavi na dan 21. junij:
21.6.1958
Nad Kobaridom in okolico se je utrgal oblak in v nekaj urah je padlo izjemno veliko padavin. Naslednjega dne zjutraj so v Kobaridu izmerili 213 milimetrov, v vasi Krn 225 milimetrov, na Livku pa celo 358 milimetrov padavin v minulih 24 urah.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Avila Beach CA | weather bing