Torek, 1. december 2020, 03:14
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
20.6.2018

Vremenska napoved - 20. junij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > junij > 20. 6. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 20. junij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.6.2018Popoldne bo v glavnem jasno. Ponekod bo še pihal veter vzhodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 32 °C.
Jutri bo jasno in vroče. Popoldne in zvečer bodo zlasti na severnem delu države nevihte, ki so krajevno lahko tudi močnejše. Ponekod bo prehodno zapihal jugozahodnik. V noči iz četrtka na petek se bodo nevihte razširile nad večji del države. Zjutraj bodo najnižje temperature od 12 do 17, ob morju približno 19, čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 32 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo v začetku oblačno s padavinami, tudi krajevnimi nalivi in močnejšimi sunki vetra. Na južnem delu države so še možne nevihte. Popoldne bo dež od severa povsod ponehal, jasnilo se bo. Občutno se bo ohladilo, pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem v glavnem rahla do zmerna burja.
V soboto bo delno jasno in sveže, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Na Primorskem bo še pihala v glavnem rahla burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 24. do 29. junija 2018

Od nedelje do petka bo nad zahodno in srednjo Evropo območje visokega zračnega tlaka.V višinah bo z vetrovi severnih smeri pritekal postopno toplejši zrak.

Od nedelje do petka kaže na suho vreme. V notranjosti Slovenije bodo najvišje dnevne temperature v nedeljo in ponedeljek v glavnem pod 25 °C, od torka do petka pa približno 25 °C.Sosednje pokrajine
Popoldne bo večinoma jasno vreme.
Jutri bo jasno in vroče, v krajih severno od nas in v alpskem delu Furlanije - Julijske krajine bodo popoldne in zvečer krajevne nevihte, ki se bodo v noči iz četrtka na petek razširile na vse sosednje pokrajine.


Gorski svet
Danes bo zjutraj pretežno jasno, čez dan pa delno jasno z zmerno oblačnostjo. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov pa približno 10 °C.

Jutri bo v začetku pretežno jasno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami. Pihal bo rahel veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov pa približno 10 °C.

Vremenski pojavi na dan 20. junij:
20.6.1961
V notranjosti države se je prehodno ohladilo, na obali in v Goriških brdih pa je bilo ob šibki burji za mesec junij neobičajno vroče. V Dragonji je bila najvišja temperatura 32,1 stopinj C, v Kopru se je segrelo do 32,0 stopinj C, v Kortinah pri Črnem Kalu do 31,6 stopinj C in v Kubedu ter Vipolžah do 30,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Kamuela | panorama bing