Sobota, 28. november 2020, 17:02
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.6.2018

Vremenska napoved - 17. junij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > junij > 17. 6. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 17. junij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.6.2018Popoldne bo v zahodnih krajih precej jasno, drugje pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti na jugovzhodu države bo lahko nastala kakšna kratkotrajna ploha. Ponekod bo pihal severovzhodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 28, na Primorskem do 30 °C.
Jutri bo v začetku precej jasno, čez dan pa bo občasno nekaj spremenljive oblačnosti. V popoldanskem času bo lahko v vzhodni polovici države nastala kakšna kratkotrajna ploha, lahko tudi zagrmi. Pihal bo severni do severovzhodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 11 do 17, ob morju približno 20, čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 28, na Primorskem do 31 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek in sredo bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 21. do 26. junija 2018

Nad srednjo in južno Evropo bo v četrtek prevladoval vpliv območja visokega zračnega tlaka, ki bo v petek oslabel. Hladna fronta bo naše kraje predvidoma prešla v noči iz petka na soboto, za njo se bo ohladilo. Potem se bo od zahoda nad Alpe ponovno okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V višinah pa bo ostal bolj hladen zrak.

V četrtek bo jasno s kakšno popoldansko nevihto. V petek bo dopoldne jasno, popoldne pa bodo nastajale krajevne nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na soboto. V soboto bo hladneje, verjetno bo še spremenljivo z občasnimi krajevnimi padavinami. Razvoj vremena v prvi polovici prihodnjega tedna pa je še precej negotov.Sosednje pokrajine
Popoldne bo deloma jasno, nekoliko več oblačnosti bo v krajih vzhodno od nas, kje bolahko nastalo nekaj ploh. V Kvarnerju bo pihala rahla burja.
Jutri bo v glavnem jasno. Popoldne bo zlasti na Hrvaškem, Madžarske in v vzhodni Avstriji nastala kakšna nevihta. V Kvarnerju bo pihala rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo zjutraj precej jasno, le na Pohorju ter deloma v vzhodnih Karavankah bo zmerno, občasno pretežno oblačno. Čez dan bo tudi drugje nastajala bo kopasta oblačnost, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Na Pohorju ter v vzhodnih Karavankah bo lahko nastala kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta, drugje pa bodo malo verjetne. Pihal bo v glavnem šibek severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Jutri bo zjutraj in deloma dopoldne precej jasno, čez dan no potem nastajala kopasta oblačnost, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Popoldne bo možna kakšna ploha ali kratkotrajna nevihta. Pihal bo v glavnem zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Vremenski pojavi na dan 17. junij:
17.6.1983
V nekaterih krajih v zahodni Sloveniji je bilo jutro zelo hladno, nekatere višje lege je pobelila slana. Od uradnih meteoroloških postaj je bilo pod 1000 m najhladneje v Babnem Polju z minus 1,0 stopinj C; na Rakitni in v Novi vasi na Blokah je termometer pokazal 0,5 °, v Ratečah 0,8 stopinj C, v Čepovanu 2,0 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici 3,8 stopinj C.

17.6.2010
Močno neurje s točo je približno 17. ure prizadelo širše območje Grosuplja. Toča je v nekaterih krajih dosegla velikost kokošjega jajca in povzročila veliko gmotno škodo. Na meteorološki postaji v Grosuplju so zabeležili preko 50 milimetrov padavin v 25 minutah.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Cape Town | vreme