Sobota, 28. november 2020, 08:22
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.6.2018

Vremenska napoved - 16. junij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > junij > 16. 6. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 16. junij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.6.2018Popoldne bo v zahodni in osrednji Sloveniji v glavnem jasno, na vzhodnem delu države pa bo občasno nekoliko bolj oblačno, tam lahko nastane tudi kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Pihal bo severovzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 26, na Primorskem približno 28 °C.
Jutri bo v zahodni polovici države jasno, drugje bo občasno spremenljivo oblačno. Popoldne bo zlasti na jugovzhodu države nastalo nekaj kratkotrajnih ploh ali neviht. Ponekod bo še pihal severovzhodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 16, ob morju približno 18, čez dan bodo najvišje temperature pa od 24 do 29 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo večinoma jasno vreme. V popoldanskem času lahko na vzhodnem delu države nastane kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta, pihal bo severni do severovzhodnik.
V torek bo jasno z nekaj visoke in srednje oblačnosti.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. junija 2018

Nad srednjo in južno Evropo bo prevladoval vpliv območja visokega zračnega tlaka, v višinah bodo nad nami pihali v glavnem šibki vetrovi severnih smeri.

Do petka bo večinoma jasno vreme s popoldanskimi temperaturami med 25 in 30 °C. Razvoj vremena ob koncu prihodnjega tedna pa je še precej negotov.Sosednje pokrajine
Danes in jutri bo deloma jasno, več jasnine bo v krajih zahodno od nas ter ob morju, v krajih jugovzhodno od nas pa bodo popoldne nastajale plohe in nevihte. V Kvarnerju bo pihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Več jasnine bo zlasti v Posočju. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Jutri bo zjutraj precej jasno, čez dan pa delno jasno, nastajala bo kopasta oblačnost, nekateri vrhovi bodo občasno v megli. Pihal bo v glavnem šibek severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Vremenski pojavi na dan 16. junij:
16.6.1964
Na številnih meteoroloških postajah vzhodne Slovenije je bila izmerjena najvišja dnevna višina padavin v mesecu juniju od začetka meritev. V Sevnici je do 7. ure zjutraj padlo 132 milimetrov, na Vernici pod Uršljo goro 131 milimetrov, v Kostanjevici na Krki 122 milimetrov, v Svečini v Slovenskih goricah in na Lovrencu na Pohorju 106 milimetrov padavin.

16.6.2009
Noč s 15. na 16. mesec junij je bila v nekaterih krajih po nižinah zaradi vetra neobičajno topla; v Dobličah pri Črnomlju je bilo ob tretji uri zjutraj 26 stopinj C. Popoldne so severovzhodno in deloma severno Slovenijo močno prizadela neurja z nalivi, točo in močnim vetrom. Na samodejnih meteoroloških postajah Radenci in Murska Sobota so bili zabeleženi sunki vetra s hitrostjo do približno 100 km/h. V Veržeju so zjutraj naslednjega dne izmerili 57 milimetrov padavin v enem dnevu.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Neustadt i.H. | abc hiker