Sreda, 25. november 2020, 11:47
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.6.2018

Vremenska napoved - 13. junij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > junij > 13. 6. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 13. junij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.6.2018Popoldne bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma nevihte s krajevno močnejšimi nalivi. Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 27 °C.
Jutri bo pretežno oblačno, v prvem delu dneva bo ponekod v vzhodni polovici države še deževalo. Popoldne bo brez padavin, na Primorskem se bodo oblaki trgali. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 12 do 17, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 23, na Primorskem do 26 °C.

Opozorilo: Danes popoldne, zvečer in v noči iz srede na četrtek pričakujemo pogoste nevihte s krajevno močnimi nalivi. Ob tem se lahko pojavijo tudi močnejši sunki vetra in toča, možni so hitri porasti hudournikov in zastoji meteorne vode.
V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zjutraj bodo ponekod krajevne padavine. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. V soboto bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Veter bo oslabel.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. junija 2018

Razvoj vremena je še negotov, predvidoma bo na vreme pri nas in v bližnji okolici vplivalo višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka.

Od nedelje do petka bo spremenljivo vreme, vsak dan naj bi se pojavljale krajevne plohe in nevihte. Vročine ne bo, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo približno ali malo nad 25 °C.Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo oblačno. Občasno bodo krajevne padavine, deloma nevihte.
Jutri bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu delno jasno, drugje pretežno oblačno. Vzhodno od Slovenije bo v prvem delu dneva še rahlo deževalo. Pihal bo veter severnih smeri, ob Jadranu rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno in ponekod megleno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, zlasti plohe in nevihte. Veter bo v glavnem šibak, v prvem delu dneva južnih smeri, popoldne in zvečer se bo obračal na severne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Jutri dopoldne bo pretežno oblačno in ponekod megleno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, zlasti plohe. Popoldne bodo padavine ponehale, ponekod se bo oblačnost trgala. Veter bo v glavnem šibak vzhodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Vremenski pojavi na dan 13. junij:
13.6.1985
Okoli 20.30 je močno neurje zajelo območje Logatca. Močan veter, najverjetneje tornado, je v ozkem pasu poškodoval preko 40 hiš.

13.6.2003
Najtoplejši junijski dan v nekaterih krajih v zahodni Sloveniji. Na Slapu pri Vipavi je maksimalni termometer pokazal 37,0 stopinj C, v Godnjah na Krasu je bilo 35,5 stopinj C in v Postojni 33,8 stopinj C. Na Vojskem nad Idrijo, 1067 m visoko, se je ogrelo do rekordnih 28,6 stopinj C, neobičajno toplo je bilo tudi na Krvavcu (1740 m) s 25,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Cilacap | alps bing