Petek, 27. november 2020, 03:34
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.6.2018

Vremenska napoved - 11. junij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > junij > 11. 6. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 11. junij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.6.2018Popoldne jasno. Možna bo kakšna nevihta. Ponekod bo prehodno zapihal južni ali jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 31 °C.
Jutri bo pretežno jasno. Zjutraj ali dopoldne bodo posamezne plohe ali nevihte možne na zahodnem delu države države, popoldne in v noči iz torka na sredo pa tudi ponekod drugje. Pihal bo jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 15 do 20, čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 31, na severozahodu približno 25 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo spremenljivo oblačno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami, ki bodo verjetnejše sredi dneva, popoldne in zvečer. V četrtek bo zmerno, občasno pretežno oblačno s kakšno ploho. Postopno se bo nekoliko ohladilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 15. do 20. junija 2018

V petek in soboto bodo naši kraji pod vplivom šibkega območja visokega zračnega tlaka. V nedeljo nad bo doseglo majhno višinsko jedro hladnega zraka. Ker naj bi bil ta proces majhen, je napoved točne poti tega odcepljenega jedra še razmeroma nezanesljiva. Od torka dalje bomo predvidoma pst v območju visokega zračnega tlaka, zračna masa bo bolj stabilna.

V petek in soboto bo suho in bolj jasno ter toplejše vreme. V nedeljo bodo popoldne nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo možne še v ponedeljek. V torek in sredo pa ponovno kaže na bolj stabilno vreme..Sosednje pokrajine
Popoldne bo jasno. Kakšna popoldanska nevihta bo možna zlasti na območju Alp in Gorskega Kotarja. V Furlanski nižini bo pihal južni veter.
Jutri bo vzhodno od Slovenije jasno in v glavnem brez padavin, v krajih zahodno od nas pa bo že zjutraj ali dopoldne lahko nastala kakšna ploha ali nevihta. Krajevne padavine bodo potem popoldne in zvečer pogostejše. Ponekod bo pihal južni do jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo v začetku delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno. Popoldne bo nastala kakšna nevihta. Pihal bo rahel južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov pa približno 10 °C.

Jutri bo spremenljivo oblačno, več sonca bo v vzhodnem delu slovenskih gora. Kakšna ploha ali nevihta bo na območju Julijskih Alp možna že dopoldne, zlasti pa se bodo pojavljale popoldne. Manj verjetne bodo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 15 do 17, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Vremenski pojavi na dan 11. junij:
11.6.2003
Huda vročina z rekordnimi junijskimi temperaturami na nekaterih meteoroloških postajah, predvsem na Gorenjskem. Najvišja temperatura, 36,1 stopinj C, je bila izmerjena v Metliki. V Ljubljani in Biljah pri Novi Gorici je bilo 35,6 stopinj C, v Lendavi 35,5 stopinj C, v Mariboru 35,4 stopinj C in v Lescah 33,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Middelkerke | abc hiker