Torek, 1. december 2020, 03:15
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.6.2018

Vremenska napoved - 10. junij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > junij > 10. 6. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 10. junij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.6.2018Popoldne bo v glavnem jasno, zlasti v višjih predelih bodo nastale posamezne nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 30 °C.
Jutri bo v glavnem jasno, ponekod bo nekaj jutranje megle. Popoldne lahko kakšna nevihta nastane zlasti nad hribi. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 13 do 18, na obali do 20, čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 31 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo v glavnem jasno, predvsem na zahodnem delu države se bo verjetnost za nevihte povečala. Pihal bo jugozahodnik. V sredo kaže na spremenljivo oblačno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. junija 2018

Od četrtka do sobote se bo v zahodnem zračnem toku preko nas pomikala višinska dolina, potem kaže, da se bo iznad zahodnega Sredozemlja začel krepiti greben visokega zračnega tlaka. Proces krepitve slednjega je še negotov.

V četrtek kaže na precej oblačno in deževno vreme. Verjetnost za padavine bo znatna tudi še v petek ter deloma v soboto. Nato, v primeru krepitve prej omenjenega anticiklona, kaže ponovno na več sonca in kakšno popoldansko ploho ali nevihto.Sosednje pokrajine
Danes bo v glavnem jasno, popoldne bodo zlasti v Alpah nastale posamezne nevihte.
Jutri bo jasno, kakšna popoldanska nevihta je možna zlasti v Alpah.


Gorski svet
Danes bo v začetku delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno. Popoldne bodo nastale posamezne nevihte. V začetku bo pihal rahel veter vzhodnih, popoldne pa zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov pa približno 9 °C.

Jutri bo v začetku delno jasno, sredi dneva in popoldne pa bo več spremenljive kopaste oblačnosti, nastale bodo posamezne nevihte. Pihal bo v glavnem šibak veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 17, na višini 2500 metrov pa približno 10 °C.

Vremenski pojavi na dan 10. junij:
10.6.1974
Najkasnejše sneženje na uradni opazovalni meteorološki postaji pod 500 m nadmorske višine v zadnjih desetletjih (Nomenj v Bohinjski dolini). Ob nočni ohladitvi se je meja sneženja v veliko krajih spustila pod 1000 m, za krajši čas je snežilo tudi v Bohinjski dolini. V Ratečah so zjutraj izmerili 1 centimetrov, v Podolševi na Koroškem pa 15 centimetrov snega. Do jutra naslednjega dne je pri Domu na Komni zapadlo 25 centimetrov, na Krvavcu 15 centimetrov ter na Gorjušah v Bohinju 10 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sibolga | alps bing