Sreda, 2. december 2020, 00:37
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.5.2018

Vremenska napoved - 8. maj 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > maj > 8. 5. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 8. maj 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.5.2018Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Od vzhoda se bodo začele pojavljati krajevne plohe in posamezne nevihte. Najmanj verjetne bodo na Primorskem. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 26 °C.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 11, na Primorskem do 13, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 25 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek in petek se bo nadaljevalo nestalno vreme s popoldanskimi plohami in nevihtami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. maja 2018
V nedeljo bo nad Alpami in severnim Sredozemljem nastajalo višinsko jedro hladnega zraka, ki bo tudi prihodnji teden še vplivalo na vreme pri nas.

V soboto bo dopoldne jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Od nedelje do četrtka bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, zlasti plohami in posameznimi nevihtami. Nekoliko ohladilo se bo, od ponedeljka do četrtka bodo najvišje dnevne temperature do približno 20°C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo delno jasno, na Madžarskem in v vzhodni Avstriji se bodo začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki se bodo širile proti zahodu. Pihal bo veter vzhodnih smeri.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo krajevne plohe in nevihte.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo rahel do zmeren veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Veter bo v glavnem šibak, le ob nevihtah se bo prehodno nekoliko okrepil. V začetku bo pihal veter vzhodnih smeri, popoldne se bo obračal na južne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Vremenski pojavi na dan 8. maj:
8.5.1957
V veliko krajih je bilo jutro najhladnejše v mesecu maju po letu 1950, višjeležeče kraje je prekrivala snežna odeja. V Novi vas na Blokah so izmerili minus 13,6 stopinj C, v Kočevju je termometer pokazal minus 6,9, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 5,0 stopinj C, v Novem mestu minus 4,7 stopinj C ter v Bovcu minus 2,8 stopinj C.

8.5.2003
Tretji dan zelo zgodnjega vročinskega vala se je v nekaterih krajih ponovno ogrelo do približno 32 stopinj C. Na Bizeljskem so izmerili 33,0 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju 32,5 stopinj C, v Lendavi 32,0 stopinj C in v Celju 31,8 stopinj C. Vroče je bil tudi na Gorenjskem in Kočevskem, saj se je v Kočevju živo srebro ustavilo pri 31,0 stopinj C, v Preddvoru na Gorenjskem pa pri 30,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | New London CT | waterfall bing