Torek, 1. december 2020, 08:52
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.5.2018

Vremenska napoved - 7. maj 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > maj > 7. 5. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 7. maj 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.5.2018Popoldne bo v glavnem jasno, nekoliko več oblačnosti bo v začetku še na severozahodu. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 25, na Primorskem do 27 °C.
Jutri bo v začetku precej jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno in od vzhoda se bodo začele pojavljati krajevne plohe in posamezne nevihte. Najmanj verjetne bodo na jugozahodnem delu države države. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od 5 do 11, na Primorskem od 11 do 15, čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 26 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo v začetku razmeroma jasno, zlasti v zahodni polovici države bodo sredi dneva in popoldne nastale krajevne nevihte. V četrtek bo v glavnem jasno, popoldne bo nastala kakšna ploha ali nevihta.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. maja 2018
V petek in soboto bo nad srednjo Evropo polje enakomernega zračnega tlaka, v nedeljo pa nas bo od zahoda predvidoma dosegla vremenska fronta. Za njo bo nad nami ostala nestabilna zračna masa.

Več jasnine lahko pričakujemo v jutranjem in dopoldanskem času, popoldne pa bo v petek lahko nastala kakšna nevihta. Podobno vreme bo tudi v soboto, v nedeljo pa bo več možnosti za dež. Od ponedeljka do srede bo vreme še nestalno s krajevnimi plohami in nevihtami zlasti sredi dneva in popoldne. Nekoliko se bo ohladilo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo precej jasno, več oblakov bo v Alpah. V Kvarnerju bo še pihala rahla burja.
Jutri bo dopoldne pretežno jasno, sredi dneva se bodo na Madžarskem in v vzhodni Avstriji začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki se bodo širile nad Hrvaško in sosednje pokrajine Avstrije.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo oblačno, dopoldne ponekod tudi pretežno oblačno in ponekod tudi megleno, možen bo rahel dež. Pihal bo rahel do zmeren vzhodni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Jutri dopoldne bo večinoma jasno vreme, popoldne pa spremenljivo oblačno, ponekod tudi megleno, s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. Pihal bo rahel do zmeren vzhodni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Vremenski pojavi na dan 7. maj:
7.5.1957
Zlasti Notranjsko in Kočevsko je po obilnem sneženju prekrivala debela snežna odeja. Na Rakitni (787 m) je zapadlo 54 centimetrov, v Novi vasi (722 m) na Blokah 52 centimetrov, v Kočevju (463 m) 41 centimetrov, v Šentjoštu nad Horjulom (620 m) 39 centimetrov in v Mislinji na Pohorju (589 m) 35 centimetrov snega.

7.5.2003
Po svežem jutru je Sonce čez dan v veliko krajih ogrelo zrak nad 30 stopinj C. V Metliki se je temperatura povzpela do 33,6 stopinj C, neobičajno vroče za mesec maj je bilo med drugim tudi na Bizeljskem (32,4 stopinj C), v Slovenskih Konjicah (31,9 stopinj C), v Kočevju (30,3 stopinj C) in v Ratečah (28,6 stopinj C). Na Kredarici je bil s 14,0 stopinj C podrt dotedanji majski rekord.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Maryang-ri | video