Ponedeljek, 30. november 2020, 11:23
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
6.5.2018

Vremenska napoved - 6. maj 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > maj > 6. 5. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 6. maj 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 6.5.2018Popoldne bo jasno, nekoliko več oblačnosti bo ostalo ponekod v južni in jugovzhodni Sloveniji. Na Primorskem bo pihala rahla burja, ponekod drugje pa veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature od 19 do 25, na Primorskem do 27 °C.
Jutri bo precej jasno, le zjutraj in deloma dopoldne bo ponekod v osrednjih in vzhodnih krajih nekoliko bolj oblačno. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 12, na Primorskem od 13 do 17, čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 25, na Primorskem do 27 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo v začetku precej jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno in od vzhoda se bodo začele pojavljati krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri.
V sredo bo v začetku razmeroma jasno, sredi dneva in popoldne pa bodo nastale krajevne nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 10. do 15. maja 2018
V četrtek se bo odcepljeno višinsko jedro hladnega zraka zelo verjetno umaknilo iznad slovenskih krajev. V petek in soboto bo nad srednjo Evropo polje enakomernega zračnega tlaka, v nedeljo pa nad bo od zahoda predvidoma dosegla vremenska fronta. Za njo bo nad nami ostala nestabilna zračna masa.

Več jasnine lahko pričakujemo v jutranjem in dopoldanskem času, popoldne pa bo v četrtek in petek lahko nastala kakšna nevihta. Podobno vreme bo tudi v soboto, v nedeljo pa bo več možnosti za dež. V ponedeljek in torek bo vreme še nestalno s krajevnimi plohami in nevihtami zlasti sredi dneva in popoldne. Nekoliko se bo ohladilo.


Sosednje pokrajine
Večinoma jasno bo. V Alpah bo več spremenljive oblačnosti, popoldne in zvečer bodo tam nastale krajevne plohe in nevihte. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla do zmerna burja
Jutri bo precej jasno, le zjutraj in deloma dopoldne ponekod zmerno oblačno. Zlasti v Kvarnerju bo še pihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo v prvem delu dneva delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno in občasno megleno. Zlasti v Julijskih Alpah bo možna kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Jutri bo večinoma jasno vreme, zlasti na območju Kamniško Savinjskih Alp, dopoldne pa tudi na Pohorju, pa bo zmerno do pretežno oblačno in ponekod tudi megleno Pihal bo rahel do zmeren vzhodni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Vremenski pojavi na dan 6. maj:
6.5.1957
Preko noči je dež ob močni ohladitvi prešel v sneg do nižin in do jutra je po nekaterih nižinah zapadlo preko 10 centimetrov snega; višje je bilo snega precej več. Največ, 80 centimetrov novega snega, je bilo izmerjeno pri Domu na Komni (1520 m). V Revenovšah nad Idrijo (1000 m) so beležili 58 centimetrov, na Paškem Kozjaku (1063 m) 52 centimetrov, na Dolah pri Litiji (697 m) 40 centimetrov, v Novi vasi na Blokah (722 m) 38 centimetrov, v Mislinji ob vznožju Pohorja (589 m) in v Šentjoštu nad Horjulom (620 m) 37 centimetrov, na Šmarni gori (665 m) 36 centimetrov, v Novem mestu 19 centimetrov, v Ljubljani, Celju in Šmartnem pri Slovenj Gradcu pa 13 centimetrov snega.

6.5.2003
Začelo se je prvo vroče obdobje v letu z največ vročimi dnevi. V Bizeljskem in Črnomlju se je čez dan segrelo do 32,0 stopinj C, v Celju do 31,5 stopinj C, v Ljubljani do 31,2 stopinj C, Slapu pri Vipavi do 29,5 stopinj C in Ratečah do 28,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sindo | izlet