Sreda, 25. november 2020, 11:40
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
3.5.2018

Vremenska napoved - 3. maj 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > maj > 3. 5. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 3. maj 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 3.5.2018Popoldne bo spremenljivo oblačno. Pojavljati se bodo začele krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše proti večeru. Zlasti v južni Sloveniji bodo krajevno možni tudi močnejši nalivi. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla burja, ki se bo prehodno nekoliko okrepila in v noči iz četrtka na petek ponehala. Čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 27 °C.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Padavine bodo pogostejše sredi dneva in popoldne. Pihal bo severovzhodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 17, čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 25 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo še nestanovitno vreme s krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. Ponekod bo še pihal severovzhodni veter. V nedeljo bo v glavnem jasno s kakšno manjšo ploho.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 7. do 12. maja 2018
Od ponedeljka naprej bomo na robu območja visokega zračnega tlaka, ki bo v sredo prehodno oslabelo in se proti koncu tedna ponovno okrepilo. Sredi tedna bo na vreme pri nas vplivala vremenska fronta, ki pa bo verjetno precej oslabljena.

V ponedeljek in torek bo jasno, od srede do petka se bo nekoliko povečala možnost za krajevne plohe ali nevihte. V soboto kaže ponovno na suho in bolj jasno vreme. Temperature bodo letnemu času primerne.


Sosednje pokrajine
Vzhodno od Slovenije bo deloma jasno, drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše popoldne in zvečer. Vmes bodo tudi nevihte. Ob severnem delu Jadrana bo prehodno zapihala burja.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne.


Gorski svet
Danes bo dopoldne delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ki jo bo več popoldne. Že dopoldne bo lahko kakšna ploha, zlasti pa se bodo pojavljale popoldne in zvečer, ko bodo tudi nevihte. Pihal bo rahel do zmeren vzhodni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno in občasno megleno. Občasno bodo krajevne padavine, deloma nevihte, ki bodo pogostejše popoldne. Pihal bo rahel do zmeren vzhodni veter do severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Vremenski pojavi na dan 3. maj:
3.5.1979
Predvsem v Posočju, Bohinju in v Kamniško-Savinjskih Alpah je do jutra v enem dnevu padla neobičajno velika količina padavin, v veliko krajih je tudi obilno snežilo. V Lepeni so namerili 306 milimetrov, v Plužni pri Bovcu 294 milimetrov, v Ukancu v Bohinju 279 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 125 milimetrov in na Podolševi v Karavankah 123 milimetrov padavin.

3.5.1985
Po močni ohladitvi in nočnem sneženju so zjutraj v nekaterih višjeležečih krajih izmerili največjo majsko višino snega od začetka meritev. V Jeronimu (750 m) nad Nazarjami je snežna odeja segala 42 centimetrov visoko, v Ratečah (864 m) je bilo snega 40 centimetrov, v Šentjoštu nad Horjulom (590 m) 33 centimetrov, na Žusmu (623 m) na Kozjanskem 22 centimetrov, na Plešivici (360 m) na Ljubljanskem barju 16 centimetrov in v Velenju (410 m) 12 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Saidia | bivak