Torek, 24. november 2020, 18:40
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.5.2018

Vremenska napoved - 28. maj 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > maj > 28. 5. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 28. maj 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.5.2018Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo krajevne nevihte, ki se lahko zavlečejo v večerni in nočni čas. Vmes bodo lahko tudi močnejši nalivi. Čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 30 °C.
Jutri bo spremenljivo, občasno pretežno oblačno. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Zjutraj bodo najnižje temperature 13 do 18, čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 28 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo in četrtek bo v začetku delno jasno z nekaj nizke oblačnosti, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno z možnostjo neviht.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. do 6. junija 2018

Na vreme pri nas bodo še naprej vplivala višinska jedra hladnega zraka, ki se bodo v glavnem zadrževala bolj zahodno od nas, občasno pa segla tudi do slovenskih krajev. Za vikend kaže, da nas bo prešla tudi oslabljena vremenska motnja.

Prevladoval bo dnevni razvoj kopaste oblačnosti, možne bodo popoldanske nevihte. V petek in soboto so nekoliko z večjo verjetnostjo tudi manjše krajevne padavine v dopoldanskem času. Še bo toplo.Sosednje pokrajine
Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastale bodo posamezne nevihte, nekatere tudi močnejše, ki se lahko zavlečejo v večerni čas.
Jutri bo spremenljivo oblačno, zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastale posamezne nevihte.Gorski svet
Danes zjutraj bo delno jasno, zlasti v sredogorju se lahko zadržuje megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo spremenljivo oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale nevihte, nekatere tudi močnejše. Pihal bo rahel veter južne smeri, popoldne ob nevihtah pa lahko zapiha močnejši veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov približno 8 °C.

Jutri bo pretežno oblačno. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastale plohe in posamezne nevihte. Pihal bo rahel veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14 °C, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Vremenski pojavi na dan 28. maj:
28.5.1956
Zlasti v Julijskih Alpah je bilo neobičajno toplo za mesec maj. V Lučah v Zgornjesavinjski dolini se je ogrelo do 29,4 stopinj C, v Stari Fužini do 29,0 stopinj C, v Ratečah do 27,4 stopinj C in v Bovcu do 27,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Newcastle | abc hiker