Torek, 1. december 2020, 09:38
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.5.2018

Vremenska napoved - 25. maj 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > maj > 25. 5. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 25. maj 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.5.2018Popoldne bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, lokalno lahko tudi močnejše. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 25, na Primorskem do 27 °C.
Jutri bo delno jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah v notranjosti Slovenije nizka oblačnost. Popoldne bo zlasti v hribovitem svetu nastala kakšna nevihta. Zjutraj bodo najnižje temperature od 12 do 18, v alpskih dolinah lahko tudi pod 10, čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 28 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo in ponedeljek bo jasno, popoldne bodo nastale posamezne nevihte. Postopno bo še topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 29. maja do 3. junija 2018
Od torka do četrtka bomo predvidoma pod vplivom višinskega grebena s toplejšo in bolj suho zračno maso, potem bodo na vreme pri nas ponovno bolj vplivala višinska jedra hladnega zraka.

Dopoldnevi bodo v glavnem sončni in suhi, popoldne pa bodo nastajale posamezne nevihte, ki bodo nekoliko manj pogoste od torka do četrtka.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo oblačno. Nastajale bodo plohe in nevihte. Ob Jadranu bo v glavnem jasno in suho vreme.
Jutri bo jasno. Popoldne bodo zlasti v Alpah in v Gorskem Kotarju nastale posamezne nevihte.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno tudi megleno. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastajale plohe in nevihte, kakšna ploha pa bo možna tudi prej. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov približno 6 °C.

Jutri bo zjutraj delno jasno, čez dan pa spremenljivo oblačno, občasno ponekod tudi megleno. Zlasti sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj neviht. Pihal bo rahel veter v glavnem severozahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov približno 7 °C.

Vremenski pojavi na dan 25. maj:
25.5.1991
Jutro je bilo neobičajno hladno za konec meseca maja, v nekaterih krajih po nižinah je bila slana. Na Kredarici so izmerili minus 10,2 stopinj C, v Babnem Polju minus 4,5 stopinj C, v Ratečah minus 2,4 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju -0,2 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici 2,2 stopinj C.

25.5.2009
Popoldne je bilo za mesec maj neobičajno, v nekaterih krajih celo rekordno vroče. V Biljah pri Novi Gorici in Godnjah na Krasu se je živo srebro povzpelo do 33,0 stopinj C, v Ljubljani so namerili 32,2 stopinj C, v Kočevju 31,9 stopinj C, v Postojni 31,6 stopinj C (prejšnji majski rekord 29,8 stopinj C) in v Topolu pri Medvodah 29,0 stopinj C. Rekordno toplo je bilo tudi v visokogorju, na Kredarici (2514 m) je bil s 14,4 stopinj C podrt majski rekord. Okoli 18. ure je nad območjem Kranja nastala supercelična nevihta, ki se je potem pomikala proti Ljubljani. V več kilometrov širokem pasu od Kranja do Ljubljane je padala velika toča, v nekaterih krajih v velikosti jabolka.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Mananara Avaratra | bivak