Ponedeljek, 23. november 2020, 20:20
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.5.2018

Vremenska napoved - 24. maj 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > maj > 24. 5. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 24. maj 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.5.2018Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Več sonca bo na Primorskem. Čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 24, na Primorskem do 27 °C.
Krajevne padavine se bodo lahko pojavljale tudi zvečer in ponoči.
Jutri zjutraj bo na zahodnem delu države delno jasno, drugje pa pretežno oblačno in ponekod bodo možne krajevne padavine. Čez dan bo spremenljivo oblačno, zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 15, ob morju in na Goriškem približno 17 °C, čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 25, na Primorskem do 27 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto in nedeljo bo vreme nekoliko bolj stabilno. Delno jasno bo, popoldne bo zlasti v hribovitem svetu nastala kakšna nevihta.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 28. maja do 2. junija 2018
Od ponedeljka do sobote bomo predvidoma pod vplivom neizrazitega višinskega grebena s toplejšim zrakom. Tudi pri tleh bo zračna masa nekoliko bolj suha in razmeroma topla, vetrovno polje pa šibko.

Dopoldnevi bodo dokaj sončni, popoldne pa bodo še nastajale posamezne nevihte, bodo pa redkejše kot sedaj Dnevne temperature bodo v glavnem med 24 in 28 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Ob morju jih v glavnem ne bo.
Jutri bo v krajih zahodno od nas v začetku delno jasno, drugje bo spremenljivo oblačno. Zlasti popoldne bodo nastajale plohe in nevihte. Ob Jadranu bo v glavnem jasno in suho vreme.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno tudi megleno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale plohe in nevihte, kakšna pa bo v vzhodnem delu slovenskih gora lahko že zjutraj. Pihal bo rahel jugovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov približno 5°C.

Jutri bo tudi spremenljivo do pretežno oblačno, občasno tudi megleno. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastajale plohe in nevihte, kakšna ploha pa bo možna tudi prej. Pihal bo rahel jugovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov približno 5°C.

Vremenski pojavi na dan 24. maj:
24.5.1899
Močno deževje v nekaterih krajih v severni in zahodni Sloveniji. Do jutra naslednjega dne so najvišjo 24-urno višino padavin zabeležili v Žireh, 110 milimetrov; v Škofji Loki in Kamniku je padlo 83 milimetrov, v Podkraju nad Vipavo 70 milimetrov in v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 66 milimetrov padavin.

24.5.1947
Ustanovljen je bil Hidrometeorološki zavod Ljudske Republike Slovenije.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Schagen | abc hiker