Sobota, 5. december 2020, 00:44
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.5.2018

Vremenska napoved - 22. maj 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > maj > 22. 5. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 22. maj 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.5.2018Popoldne bodo padavine počasi oslabele. Oblaki se bodo trgali. Še bo nastalo nekaj ploh, zlasti na vzhodnem delu države so možne tudi nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 23 °C.
Jutri bo v začetku delno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne bodo pogoste krajevne plohe in nevihte. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 13, ob morju približno 15, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 24 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek zjutraj bo pretežno oblačno, pojavljajo se lahko manjše krajevne padavine. Čez dan se bo delno ranebo zjasnilo, sredi dneva in popoldne pa bodo nastajale plohe in nevihte. V petek bo v prvem delu dneva pretežno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Nekoliko topleje bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. do 31. maja 2018
V soboto in nedeljo se bo nad srednjo Evropo in Balkanom v višinah predvidoma še zadrževal razmeroma vlažen in nestabilen zrak. Od ponedeljka do četrtka pa bomo pod vplivom višinskega grebena s toplejšim zrakom. Tudi pri tleh bo zračna masa bolj suha in razmeroma topla.

V soboto in nedeljo bodo popoldne še nastajale krajevne plohe in nevihte. Prihodnji teden bo možnost za krajevne padavine manjša. Dnevne temperature bodo ob koncu tedna približno 25 °C, prihodnji teden pa od 25 do 30 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo oblačno, pogoste bodo plohe in posamezne nevihte. Zvečer se bo deloma ranebo zjasnilo.
Jutri bo v začetku delno jasno, nekoliko več oblačnosti bo v krajih južno od nas. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno in občasno megleno. Zlasti dopoldne in zgodaj popoldne bodo pogoste padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Pihal bo v glavnem šibak vzhodni do jugovzhodni veter, proti večeru pa južni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov približno 3 °C.

Jutri
zjutraj se bo prehodno deloma ranebo zjasnilo. Čez dan bo nastajala kopasta oblačnost, vrhovi se bodo zavili v oblake. Sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale plohe in nevihte. Pihal bo rahel jugovzhodni veter, ob nevihtah pa okrepljen veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov približno 4 °C.

Vremenski pojavi na dan 22. maj:
22.5.1984
V Julijskih Alpah se je silovito deževje prejšnjega dne umirilo, v nekaterih krajih je padlo več kot 200 milimetrov padavin v 48 urah. Analogni zapisovalnik padavin je v Bovcu izmeril 210 milimetrov, v Ukancu v Bohinju 199 milimetrov ter v Stari Fužini 158 milimetrov padavin. Na Voglu je v enem dnevu (24 urah) padlo 166 milimetrov, v Lepeni pod Krnom pa 165 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Enderby Isl | cottage bing