Ponedeljek, 23. november 2020, 20:37
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
21.5.2018

Vremenska napoved - 21. maj 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > maj > 21. 5. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 21. maj 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 21.5.2018Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, kakšna popoldanska ploha bo možna zlasti v severni Sloveniji. Pihal bo severovzhodni do jugovzhodni veter, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 23, na Primorskem do 26 °C.
Jutri zjutraj se bo postopno nebo pooblačilo, dopoldne se bodo od juga začele pojavljati padavine, deloma kot plohe in nevihte. Ponekod bo prehodno zapihal južni do jugovzhodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 15, na Primorskem do 17, čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 22 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo v začetku zmerno do pretežno oblačno. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo krajevne padavine, deloma plohe in nevihte, ki se bodo zavlekle v noč na četrtek. V četrtek dopoldne bo na zahodnem delu države še suho, drugje pa se bodo občasno pojavljale krajevne padavine, deloma plohe in nevihte, popoldne tudi v zahodnih krajih.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 25. do 30. maja 2018
V petek in soboto se bo nad srednjo Evropo in Balkanom v višinah predvidoma še zadrževal razmeroma vlažen in nestabilen zrak, od nedelje do srede pa bomo pod vplivom višinskega grebena s toplejšim zrakom. Tudi pri tleh bo zračna masa bolj suha in razmeroma topla.

V petek in soboto bodo popoldne nastajale krajevne plohe in nevihte, potem bodo malo verjetne. Dnevne temperature bodo že od sobote dalje nad 25 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo največ jasnega vremena ob Jadranu, kjer bo pihala rahla burja. Drugje bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nekaj ploh ali neviht bo nastalo zlasti v Alpah.
Jutri zjutraj se bo od juga postopno nebo pooblačilo. Padavine, deloma plohe in nevihte se bodo najprej začele pojavljati v krajih južno od nas, čez dan pa postopno tudi drugje.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo oblačno, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Popoldne lahko nastane kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo v glavnem šibak jugovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov približno 2 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno in občasno megleno. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo občasno padavine, deloma plohe i posamezne nevihte. Pihal bo v glavnem šibak vzhodni do jugovzhodni veter, proti večeru pa južni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov približno 3 °C.

Vremenski pojavi na dan 21. maj:
21.5.1938
V zahodni in severni Sloveniji so zjutraj izmerili veliko, v nekaterih krajih celo rekordno 24 urno višino padavin v mesecu maju. V Mojstrani je padlo 132 milimetrov, v Revenovšah nad Idrijo 119 milimetrov, v Lučah 115 milimetrov, na Planini pod Golico 112 milimetrov ter v Zgornji Besnici nad Kranjem 78 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Santa Caterina | redirect