Četrtek, 3. december 2020, 14:28
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.5.2018

Vremenska napoved - 17. maj 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > maj > 17. 5. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 17. maj 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.5.2018Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, zlasti plohe in na zahodnem delu države tudi posamezne nevihte. Pihal bo veter zahodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 22 °C.
Jutri bo v prvem delu dneva delno jasno, ponekod bo zjutraj kratkotrajna megla. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 13, čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 23 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto in nedeljo bo v začetku precej jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Nekoliko topleje bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 21. do 26. maja 2018
Razvoj vremena je negotov. Predvidoma se bo nad srednjo Evropo in Balkanom v višinah se zadrževal razmeroma vlažen in nestabilen zrak.

V ponedeljek in mogoče še v torek bo verjetnost za popoldanske plohe in nevihte precej majhna, od srede naprej pa se bo znova povečala. Čez dan bodo najvišje temperature po nižinah od 20 do 25 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo spremenljivo, občasno pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, zlasti plohe in ob morju tudi posamezne nevihte.
Jutri bo v začetku delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.


Gorski svet
Danes spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, zjutraj zlasti v zahodnem delu slovenskih gora, sredi dneva in popoldne tudi drugje. Meja sneženja se bo dvigala in bo popoldne na približno 2300 m. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Jutri bo v prvem delu dneva delno jasno, potem se bodo razvili kopasti oblaki, ki bodo nekatera pobočja in vrhove ovili v meglo. Sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Vremenski pojavi na dan 17. maj:
17.5.1967
Drugi dan obilnega deževja v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije, do 7. ure naslednjega dne je v 72 urah v nekaterih krajih padlo več kot 200 milimetrov padavin. Pri Domu na Komni so izmerili 233 milimetrov, v Kneških Ravnah nad dolino Bače 232 milimetrov, v Lepeni pod Krnom 208 milimetrov, v Kamniški Bistrici 202 milimetrov in v Plavah v Spodnji Soški dolini 189 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Lagos | mangart hike