Ponedeljek, 23. november 2020, 20:37
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.5.2018

Vremenska napoved - 11. maj 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > maj > 11. 5. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 11. maj 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.5.2018Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, več sonca bo na Primorskem. Pojavljale se bodo zlasti krajevne plohe. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem rahla burja, ki bo zvečer ponehala. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 23, na Primorskem do 26 °C.
Jutri v prvem delu dneva bo na Primorskem, v Prekmurju in ponekod na Štajerskem delno jasno, drugje pa pretežno oblačno. Čez dan se bo ranebo zjasnilo, popoldne pa bo nastajala kopasta oblačnost ter krajevne plohe in nevihte. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 14, ob morju približno 15, čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 27 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo v začetku delno jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj megla ali nizka oblačnost. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno, nastale bodo krajevne plohe in nevihte.
V ponedeljek bo v glavnem oblačno z občasnim dežjem, ki bo popoldne od zahoda počasi ponehal. Nekoliko ohladilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 15. do 20. maja 2018
Po prehodu hladne fronte v ponedeljek bo nad srednjo Evropo, severnim Sredozemljem in severozahodnim Balkanom v torek še ostalo območje nizkega zračnega tlaka, v sredo pa bo nad vzhodnim Alpami nastal šibak anticiklon. Vendar v višinah se bo še zadrževal razmeroma hladen zrak. Od četrtka do nedelje bomo pod vplivom anticiklona, ki se bo od zahoda poleg srednje razširil tudi nad vzhodno Evropo in Balkan. V višinah bo dotekal toplejši zrak.

V torek in sredo bo nestanovitno z občasnimi padavinami, deloma plohami. verjetnejše bodo popoldne. Od četrtka naprej bo ponovno več sonca, verjetnost dežja pa bo manjša. Postopno bo ponovno topleje.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo nekaj sonca, nastale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Ponekod bo pihal severovzhodnik, ob severnem delu Jadrana rahla burja.
Jutri bo razmeroma jasno, popoldne bodo nastale krajevne plohe in nevihte.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, zlasti dopoldne lahko tudi megleno. Dopoldne bo zlasti v vzhodnem delu slovenskih gora ponekod občasno deževalo, popoldne pa bodo kjerkoli lahko nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo v glavnem šibak veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Jutri bo v začetku delno jasno, zlasti na območju Kamniških Alp in vzhodnega dela Julijcev bo zjutraj in deloma dopoldne lahko bolj oblačno in ponekod megleno, vendar najvišji vrhovi bodo lahko nad oblaki. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Pihal bo rahel veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Vremenski pojavi na dan 11. maj:
11.5.1953
Dan se je začel z zelo hladnim jutrom. Najhladneje je bilo v Babnem Polju, kjer je termometer pokazal minus 10,4 stopinj C. V Ratečah je bila najnižja temperatura minus 6,5 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 5,9 stopinj C, v Mariboru minus 5,0 stopinj C in v Murski Soboti minus 4,3 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Vardo | hike abc