Torek, 1. december 2020, 10:11
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.5.2018

Vremenska napoved - 10. maj 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > maj > 10. 5. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 10. maj 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.5.2018Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastalo bo nekaj krajevnih ploh in neviht. Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 26 °C.
Preko noči bo na severovzhodu Slovenije oblačno s plohami in nevihtami, nekaj dežja bo proti jutru seglo tudi do osrednjih krajev. Na zahodnem delu države bo deloma jasno. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 13, ob morju približno 16 °C.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 23, na Primorskem do 26 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo v glavnem jasno z nekaj popoldanskimi plohami in kakšno nevihto.
V nedeljo bo predvidoma več oblačnosti, zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe in nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. maja 2018
V prvi polovici tedna se bo nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem zadrževalo ciklonsko območje, v drugi polovici tedna pa se bo iznad zahodne Evrope proti Alpam razširilo območje visokega zračnega tlaka.

Od ponedeljka do srede bo nestanovitno z pogostimi padavinami, tudi nekoliko ohladilo se bo. Od četrtka naprej bo ponovno več sonca, verjetnost dežja pa bo manjša. Postopno bo ponovno topleje.


Sosednje pokrajine
Danes bo spremenljivo oblačno. V krajih zahodno od nas bodo že dopoldne krajevne plohe, čez dan pa bodo plohe in posamezne nevihte možne tudi drugje.
Jutri bo v začetku pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo manj verjetne v krajih zahodno od nas. Popoldne bo nekaj sonca, nastale bodo plohe in posamezne nevihte. Ponekod bo pihal severovzhodnik, ob Jadranu rahla burja.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastale plohe in posamezne nevihte, na zahodnem delu države pa lahko že v jutranjem času. Veter bo v glavnem šibak in spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, zlasti dopoldne lahko tudi megleno. Nastale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo v glavnem šibak veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Vremenski pojavi na dan 10. maj:
10.5.1955
Po svežem jutru se je čez dan ob sončnem vremenu zlasti na vzhodnem delu države močno segrelo. V Mokronogu se je temperatura z jutranjih 1,5 stopinj C povzpela na 26,1 stopinj C, v Novem mestu s 3,6 stopinj C na 26,8 stopinj C, v Celju z 2,2 stopinj C na 25,4 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu z 1,4 stopinj C na 24,0 stopinj C in v Mariboru s 3,4 stopinj C na 25,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Fiesa | gora