Torek, 1. december 2020, 03:33
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
9.4.2018

Vremenska napoved - 9. april 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > april > 9. 4. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 9. april 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.4.2018Popoldne bo pretežno oblačno, le v severovzhodnih krajih bo še deloma jasno. V zahodni, južni in osrednji Sloveniji se bodo začele pojavljati krajevne padavine, deloma plohe, ki bodo pogostejše v zahodnih krajih. Kakšna manjša ploha bo možna tudi na severovzhodu. Zlasti na severovzhodu se bo krepil veter južnih smeri, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 23 °C.
Preko noči bodo občasno padavine, deloma plohe.
Jutri bo spremenljivo oblačno, zlasti v zahodni Sloveniji bodo krajevne plohe, kakšna bo možna tudi drugje. Pihal bo jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 11, v zatišnih legah severozahodne Slovenije približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 19°C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo zmerno, občasno pretežno oblačno. Na zahodnem delu države bo nastala kakšna ploha. V četrtek zjutraj se bodo na jugozahodnem delu države ponovno začele pojavljati padavine, deloma plohe. Čez dan se bodo razširile proti vzhodu. Vmes bo tudi kakšna nevihta.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 13. do 17. aprila 2018

Od petka do nedelje bomo pod vplivom šibkega anticiklona s središčem nad vzhodno Evropo. V ponedeljek in torek pa bo na vreme pri nas vlival ciklon nad Jadranom.

V petek in soboto bo v glavnem brez padavin s kakšno popoldansko ploho zlasti v petek. Od nedelje dalje bo vreme ponovno bolj spremenljivo z nekoliko večjo možnostjo padavin. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem med 17 in 22 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo zlasti v krajih zahodno in južno od nas oblačno, pričelo bo deževati. Drugje bo še dokaj jasno. Pihal bo jugozahodnik, ob severnem delu Jadrana zmeren jugo.
Jutri bo spremenljivo oblačno. Zlasti v hribih severovzhodne Italije ter na območju Gorskega Kotarja bo občasno deževalo. Pihal bo južni do jugozahodnik.


Gorski svet
Danes zjutraj bo še precej jasno, dopoldne pa se bo od jugozahoda oblačnost postopno povečala in popoldne bo, razen na vzhodnem delu države, ponekod tudi megleno. Popoldne se bodo začele pojavljati krajevne padavine, deloma plohe. Meja sneženja bo med 1600 in 1800 m. Pihal bo v glavnem zmeren južni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C. Topleje bo dopoldne, popoldne pa se bo nekoliko ohladilo.

Jutri bo spremenljivo oblačno, zlasti v zahodni Sloveniji bodo krajevne plohe, kakšna bo možna tudi na vzhodnem delu države. Ponekod bo tudi megleno. Meja sneženja bo med 1600 in 1800 m. Pihal bo v glavnem zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 9. april:
9.4.1956
Po nekaterih nižinah so izmerili najnižjo aprilsko temperaturo od začetka meritev. V Mokronogu se je zjutraj ohladilo na minus 9,8 stopinj C, v Celju na minus 9,4 stopinj C, v Stari Fužini na minus 8,3 stopinj C, v Ilirski Bistrici na minus 7,6 stopinj C, v Novem mestu na minus 7,5 stopinj C in v Ljubljani na minus 5,3 stopinj C. Na Rudnem polju na Pokljuki se je temperatura spustila do minus 20,4 stopinj C, v Babnem Polju pa so izmerili minus 16,0 stopinj C.

9.4.2011
Predvsem na Primorskem je bilo izjemno toplo za letni čas, temperatura se je v veliko krajih približala 30 stopinj C. V Biljah se je živo srebro ustavilo pri 29,7 stopinj C, v Godnjah na Krasu pri 28,3 stopinj C, na Letališču Portorož pri 27,9 stopinj C in v Postojni pri 26,1 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Hyeres | detail bing