Sobota, 28. november 2020, 09:06
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.4.2018

Vremenska napoved - 8. april 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > april > 8. 4. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 8. april 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.4.2018Popoldne bo pretežno jasno. Zapihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 21, na jugovzhodu do 23°C.
Jutri bo v začetku precej jasno, čez dan se bo od jugozahoda nebo pooblačilo. Večino dneva bo ostalo jasno v severovzhodnih krajih. V zahodni, južni in osrednji Sloveniji bodo popoldne krajevne padavine, deloma plohe, ki bodo pogostejše v zahodnih krajih. Kakšna manjša ploha bo možna tudi na severovzhodu. Pihal bo veter južnih smeri, ob morju jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 8, v Gornjesavski dolini in ponekod na Notranjskem približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od 17 do približno 23 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Občasne padavine se bodo nadaljevale v noč na torek. V torek bo spremenljivo oblačno, zlasti v zahodni Sloveniji bodo krajevne plohe, kakšna bo možna tudi drugje. Pihal bo jugozahodni veter. V sredo bo v glavnem jasno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. aprila 2018

V četrtek bo nad jugozahodno Evropo ciklon, vremenska fronta bo ob jugozahodni veteru dosegla naše kraje. Od sobote do ponedeljka bomo v šibkem območju visokega zračnega tlaka. Od petka do nedelje bomo pod vplivom šibkega anticiklona s središčem nad vzhodno Evropo.

V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, krajevne padavine, deloma plohe se bodo od zahoda razširile nad večji del države. V petek in soboto bo v glavnem brez padavin s kakšno popoldansko ploho zlasti v petek. Od nedelje dalje bo vreme ponovno bolj spremenljivo z nekoliko večjo možnostjo padavin. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem med 17 in 22 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno jasno, v vzhodni Avstriji bo ponekod še nekaj nizke oblačnosti, ki pa se bo razkrojila. Pihal bo jugozahodnik.
Jutri se bo zlasti v krajih zahodno in južno od nas nebo pooblačilo, sredi dneva in popoldne bo pričelo deževati. Drugje bo še dokaj jasno. Pihal bo jugozahodnik, ob severnem delu Jadrana jugo.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, z občasno visoko koprenasto oblačnostjo. Zjutraj bo tudi nekaj nizke oblačnost z vrhom na približno 1300 m nadmorske višine, ki se bo dopoldne razkrojila. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Jutri zjutraj bo še precej jasno, dopoldne pa se bo od jugozahoda oblačnost postopno povečala in popoldne bo, razen na vzhodnem delu države, ponekod tudi megleno. Popoldne se bodo začele pojavljati krajevne padavine, deloma plohe. Meja sneženja bo med 1600 in 2000 m. Pihal bo v glavnem zmeren južni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C. Topleje bo dopoldne, popoldne pa se bo nekoliko ohladilo.

Vremenski pojavi na dan 8. april:
8.4.2003
V večjem delu Primorske so zabeležili najnižjo aprilsko temperaturo v zadnjih desetletjih. Na meteoroloških postajah v Godnjah na Krasu ter na Slapu pri Vipavi se je temperatura spustila na minus 6,5 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici so izmerili minus 5,3 stopinj C, na Letališču Portorož minus 4,2 stopinj C, medtem ko se je na višjeležečem Vojskem (1067 m) ohladilo do minus 9,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Tangier | pot