Sobota, 28. november 2020, 09:07
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.4.2018

Vremenska napoved - 5. april 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > april > 5. 4. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 5. april 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.4.2018Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami. Zlasti na Primorskem in v južnih krajih bo lahko tudi zagrmelo. Ponekod bo še pihal rahel jugozahodnik, pozno popoldne ali proti večeru pa bo ponekod prehodno zapihal severozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature na severozahodu približno 9, drugje od 11 do 16 °C.
Preko noči bodo padavine od severozahoda povsod ponehale. Zjasnilo se bo. Ponekod v zatišnih legah lahko nastane megla.
Jutri bo precej jasno, na vzhodem delu države pa bo občasno zmerno do pretežno oblačno. Ponekod bo pihal severni do severovzhodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 5, v Gornjesavski dolini približno -3, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 17, na Primorskem do 19°C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo precej jasno, na vzhodem delu države pa bo nekaj oblačnosti. V nedeljo bo v glavnem jasno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. aprila 2018

Od ponedeljka do sobote bo nad zahodno in srednjo Evropo ter v zahodnem in osrednjem Sredozemlju več ciklonskih območij, ki bodo pogosto vplivali tudi na vreme pri nas. V višinah bo prevladoval vlažen jugozahodnik.

V ponedeljek se bo od jugozahoda nebo pooblačilo, bolj jasno bo le na vzhodem delu Slovenije. V zahodni ter deloma južni in osrednji Sloveniji bo sredi dneva in popoldne deževalo. Vse do konca tedna bo večinoma oblačno vreme z občasnimi padavinami, ki bodo manj verjetne v sredo in soboto. Čez dan bodo najvišje temperature približno 15 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno. Čez dan se bodo padavine, deloma plohe, od zahoda razširile na vse sosednje pokrajine. Popoldne bodo v krajih zahodno od nas že ponehale. Jugozahodnik bo oslabel, v vzhodni Avstriji, na Madžarskem in v notranjosti Hrvaške bo zvečer prehodno zapihal severnik.
Jutri bo na Madžarskem, v vzhodni Avstriji ter v notranjosti Hrvaške zmerno, ponekod občasno pretežno oblačno. Drugje bo pretežno jasno.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno z občasnimi padavinami, ki se bodo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju v glavnem pojavljale šele nekje od poldneva dalje. Meja sneženja bo v začetku med 1500 in 1800 m, zvečer pa bo malo nižje. Dopoldne bo pihal rahel do zmeren jugozahodni veter, ki se bo popoldne obračal v severno smer in se nekoliko okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa -3 °C.

Jutri bo jasno. Sredi dneva in popoldne bo nastala kopasta oblačnost. Pihal bo rahel do zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 5. april:
5.4.1970
Z izjemo skrajne vzhodne in zahodne Slovenije je obilno snežilo, do jutra naslednjega dne je v nekaterih krajih zapadlo največ novega snega v mesecu aprilu v zadnjih 50 letih. V Knežaku pri Ilirski Bistrici je padlo 63 centimetrov, v Podgradu pri Ilirski Bistrici 59 centimetrov, na Razdrtem pri Postojni so namerili 52 centimetrov, v Kočevju 32 centimetrov, v Gornjem Gradu 31 centimetrov in v Šmarju-Sapu pri Grosupljem 28 centimetrov snega v enem dnevu.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Rabat | flickr hike