Sreda, 25. november 2020, 12:11
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.4.2018

Vremenska napoved - 4. april 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > april > 4. 4. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 4. april 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.4.2018Popoldne bo zlasti v zahodni Sloveniji občasno deževalo. Več padavin bo v višjih predelih. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 15, v vzhodni Sloveniji do približno 18 °C.
Jutri čez dan se bodo padavine, deloma plohe, razširile na vso Slovenijo. Zvečer bo dež od zahoda v večjem delu države že ponehal. Ponekod bo še pihal rahel jugozahodnik, pozno popoldne ali proti večeru pa bo ponekod prehodno zapihal severozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 12, v Gornjesavski dolini približno 3, čez dan bodo najvišje temperature na severozahodu približno 9, drugje od 11 do 16 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz četrtka na petek se bo ranebo zjasnilo. V petek in soboto bo precej jasno, le na vzhodem delu države bo občasno zmerno do pretežno oblačno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. aprila 2018

V nedeljo bo območje visokega zračnega tlaka nad nami slabelo. V začetku tedna bo nad zahodno in srednjo Evropo ter v zahodnem in osrednjem Sredozemlju več ciklonskih območij, ki bodo vplivali tudi na vreme pri nas. V višinah bo prevladoval vlažen jugozahodni veter, k nam bo dotekal nekoliko hladnejši zrak.

V nedeljo bo precej jasno in čez dan toplo, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo približno 20 °C. V ponedeljek se bo od zahoda nebo pooblačilo, bolj jasno bo le na vzhodem delu Slovenije. V zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo deževalo. Vse do petka bo večinoma oblačno vreme z občasnimi padavinami. Čez dan bodo najvišje temperature približno ali malo nad 15 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno in južno od nas občasno deževalo, drugje bo še suho vreme. Pihal bo jugozahodnik, zlasti v Kvarnerju jugo.
Jutri čez dan se bodo padavine, deloma plohe, razširile na vse sosednje pokrajine. Popoldne bodo v krajih zahodno od nas že ponehale. Jugozahodnik bo oslabel, v vzhodni Avstriji, na Madžarskem in v notranjosti Hrvaške bo zvečer prehodno zapihal severnik.


Gorski svet
Danes bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Drugje bo oblačno in megleno z občasnimi padavinami. Meja sneženja bo med 1400 in 1800 m. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 2 do 6, na višini 2500 metrov pa 0 °C.

Jutri bo oblačno in megleno z občasnimi padavinami, ki se bodo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju v glavnem pojavljale šele nekje od poldneva dalje. Zvečer bodo padavine že pnehale. Meja sneženja bo v začetku med 1500 in 1800 m, popoldne pa bo malo nižje. Dopoldne bo pihal rahel do zmeren jugozahodni veter, ki se bo popoldne obračal v severno smer in se nekoliko okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa -3 °C.

Vremenski pojavi na dan 4. april:
4.4.1970
V precejšnjem delu Slovenije so izmerili najnižjo aprilsko temperaturo v zadnjih desetletjih. Temperatura se je v Babnem Polju spustila na minus 19,0 stopinj C, na Rovtarici na Pokljuki do minus 18,5 stopinj C, v Ratečah so izmerili minus 13,8 stopinj C, na Jezerskem minus 13,2 stopinj C, v Postojni minus 11,6 stopinj C in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 10,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Corinto | flickr hike