Sobota, 28. november 2020, 08:28
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.4.2018

Vremenska napoved - 30. april 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > april > 30. 4. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 30. april 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.4.2018Sredi dneva bodo plohe povsod ponehale, popoldne se bo postopno nebo zjasnilo. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 23, na vzhodem delu države do 25 °C.
Jutri bo dopoldne v glavnem jasno, popoldne pa bo oblačnost od jugozahoda pričela naraščati. Pihal bo v glavnem šibak jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature v glavnem od 8 do 14, čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 24 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz torka na sredo bo na zahodnem delu države prehodno občasno deževalo. V sredo bo spremenljivo oblačno, zlasti popoldne bodo nastajale krajevne padavine.
V četrtek kaže na nestanovitno vreme s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. maja 2018
Nad Sredozemljem se bo kot kaže do sobote zadrževalo ciklonsko območje. Od tega, kako daleč proti severu bo seglo, je odvisna količina padavin, ki jo lahko pričakujemo. Od nedelje naprej bomo predvidoma v območju enakomernega zračnega tlaka.

V petek bo vreme nestanovitno, zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Od sobote so še možne občasne krajevne padavine. Temperature bodo letnemu času primerne.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v glavnem jasno. Pihal bo jugozahodni veter. Nekoliko ohladilo se bo.
Jutri bo v glavnem jasno, popoldne se bo v krajih zahodno od nas nebo pooblačilo.


Gorski svet
Danes dopoldne bo pretežno oblačno s plohami in kakšno nevihto, popoldne pa se bo postopno ranebo zjasnilo. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Jutri dopoldne bo še precej jasno z nekaj koprenaste oblačnosti, popoldne pa se bo postopno nebo pooblačilo. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Vremenski pojavi na dan 30. april:
30.4.1955
Mesec april se je končal z zelo toplim vremenom. V Tolminu so izmerili 28,3 stopinj C, v Ajdovščini se je segrelo do 27,7 stopinj C, v Novem mestu do 26,1 stopinj C in v Ljubljani do 25,5 stopinj C. Na Kredarici, 2514 m nad morjem, se je živo srebro povzpelo do 12,2 stopinj C.

30.4.1992
V veliko krajih v pasu od Pohorja do Bele Krajine so zjutraj izmerili rekordno 24 urno višino padavin v mesecu aprilu. V Radegundi nad Mozirjem je v enem dnevu padlo 69 milimetrov padavin, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 62 milimetrov, v Semiču 58 milimetrov, v Novem mestu 53 milimetrov in v Sevnici 50 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Bunam-ri | gora