Petek, 27. november 2020, 04:13
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.4.2018

Vremenska napoved - 29. april 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > april > 29. 4. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 29. april 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.4.2018Popoldne bo pretežno jasno, le izjemoma lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Pihal bo rahel južni do jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 28 °C.
Preko noči se bo oblačnost v zahodni Sloveniji povečala.
Jutri bodo v zahodnih krajih že zjutraj krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo dopoldne segle do osrednje Slovenije. Popoldne bo več jasnega vremena, plohe bodo povsod ponehale. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 14, ob morju približno 16, čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 23, na vzhodem delu države do 25 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo v glavnem jasno, proti večeru pa bo oblačnost od jugozahoda pričela naraščati. Pihal bo v glavnem šibak jugozahodnik.
V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, občasno bo v nekaterih krajih rahlo deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. maja 2018
Nad Sredozemljem se bo predvidoma do sobote zadrževalo ciklonsko območje. Od tega, kako daleč proti severu bo seglo, je odvisna količina padavin, ki jo lahko pričakujemo. Od nedelje naprej kaže na postopno ustalitev vremena.

V četrtek in petek bo vreme pri nas nestanovitno. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. V soboto še lahko pričakujemo nekaj ploh, od nedelje naprej pa kaže na v glavnem brez padavin vreme. Temperature bodo letnemu času primerne.


Sosednje pokrajine
Danes bo jasno, popoldne zlasti v hribovitem svetu tudi spremenljivo oblačno s kakšno ploho.
Jutri bo v severovzhodni Italiji in deloma na avstrijskem Koroškem dopoldne pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo dopoldne ponehale. Drugje bo v glavnem jasno. Pihal bo jugozahodni veter. Nekoliko ohladilo se bo.


Gorski svet
Danes bo v začetku precej jasno, sredi dneva in popoldne pa bo nastajala kopasta oblačnost, popoldne je možna kakšna ploha. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Jutri bo zjutraj in deloma dopoldne pretežno oblačno s plohami in kakšno nevihto, popoldne pa se bo postopno ranebo zjasnilo. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Vremenski pojavi na dan 29. april:
29.4.1907
Zjutraj so po rahle padavinesneženju predvsem v alpskih dolinah in Ljubljanski kotlini izmerili za konec meseca aprila neobičajno veliko snega. V Bohinjski Bistrici in Sodražici pri Ribnici je zapadlo 40 centimetrov, v Žireh 32 centimetrov, na Bledu 30 centimetrov, v Kranju 26 centimetrov in v Solčavi v Zgornjesavinjski dolini 25 centimetrov snega.

29.4.1987
Močan anticiklon se je raztezal več kot večjega dela Evrope, v Sloveniji je bil zračni tlak neobičajno visok. V Mariboru so namerili 1034 hPa, v Ljubljani in Murski Soboti 1035 hPa ter v Novem mestu 1036 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ouled Yaneg | hike.uno