Četrtek, 26. november 2020, 00:07
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.4.2018

Vremenska napoved - 26. april 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > april > 26. 4. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 26. april 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.4.2018Popoldne bo v bližini morja še jasno vreme. Drugje bo pretežno oblačno, padavine, deloma plohe, se bodo iznad severnih krajev širile proti jugu. Zlasti v osrednji in južni Sloveniji bodo tudi posamezne nevihte. Na Primorskem bo v glavnem suho. Prehodno bo zapihal okrepljen severovzhodnik, na Primorskem zvečer rahla do zmerna burja. Ohladilo se bo, popoldanske temperature bodo od 14 do 21, v južni Sloveniji do približno 23 °C.
Do jutra bodo padavine povsod ponehale.
Jutri v prvem delu dneva bo pretežno oblačno, popoldne se bo delno zjasnilo. Večinoma jasno bo na Primorskem, burja bo čez dan oslabela. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 10, na Primorskem približno 13, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 20, na Primorskem do 24 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto in nedeljo bo jasno. Čez dan bo več oblačnosti v hribovitem svetu zahodne Slovenije. Pihal bo jugozahodnik. Spet bo topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 30. aprila do 5. maja 2018
V ponedeljek se bo ciklonsko območje iznad Španije pomikalo proti Nemčiji in bo z vremensko fronto oplazilo tudi naše kraje. Za njim se bo nad Alpami zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka. V petek in soboto pa bomo predvidoma pod vplivom Sredozemskega ciklona.

V ponedeljek bo v glavnem jasno, nekoliko več oblačnosti bo v hribih zahodne Slovenije, kjer bodo krajevne plohe. Pihal bo jugozahodnik. V noči na 1. maj bo brez padavin. V torek in sredo bo v glavnem jasno, proti koncu tedna pa se bo verjetnost za padavine povečala.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo ob morju pretežno jasno, drugje se bo nebo pooblačilo. Padavine bodo do večera zajele večino sosednjih pokrajin, ob Jadranu bo ostalo suho vreme. Prehodno bo zapihal severovzhodnik, ob severnem delu Jadrana zvečer rahla do zmerna burja.
Jutri bo večinoma jasno vreme, v začetku bo ponekod v južni Avstriji in notranjosti Hrvaške še pretežno oblačno. Burja ob severnem delu Jadrana bo slabela.


Gorski svet
Danes bo oblačnost povečala, vse pogosteje bo tudi megleno. Pozno dopoldne se bodo začele pojavljati padavine. Meja sneženja bo v začetku na približno 2500 m, popoldne in zvečer se bo spustila do približno 1800 m. V začetku bo pihal rahel jugozahodni veter, popoldne in zvečer se bo veter obračal na severno do vzhodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura opoldne približno 10, na višini 2500 metrov pa 3 °C, popoldne se bo hladilo.

Jutri bo v začetku oblačno in megleno, popoldne se bo delno zjasnilo. Zjutraj bo pihal rahel jugovzhodnik, popoldne se bo veter obračal na jugozahodno smer. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 5, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C. Popoldne bo nekoliko topleje.

Vremenski pojavi na dan 26. april:
26.4.1962
Zadnji dan zelo toplega in jasnega vremenskega obdobja. V Solkanu pri Novi Gorici se je ogrelo do 27,8 stopinj C, v Tolminu do 27,7 stopinj C, v Braniku na Krasu do 27,6 stopinj C, v Črnomlju do 27,5 stopinj C in v Dragonji v Istri do 26,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vardo | flickr hike