Petek, 27. november 2020, 04:39
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.4.2018

Vremenska napoved - 25. april 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > april > 25. 4. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 25. april 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.4.2018Popoldne bo v glavnem jasno, v hribovitem svetu zahodne Slovenije občasno pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 28 °C.
Jutri bo oblačnost povečala, več jasnine bo v južni polovici države. Popoldne se bodo od severa pričele pojavljati padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Na Primorskem bo v glavnem brez padavin. Prehodno bo zapihal okrepljen severovzhodnik, na Primorskem zvečer v glavnem rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 15, najvišje dnevne od 16 do 23, na jugovzhodu do 26 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek dopoldne bo pretežno oblačno, popoldne se bodo oblaki trgali. Večinoma jasno bo na Primorskem, burja bo čez dan oslabela. Nekoliko ohladilo se bo. V soboto bo jasno, zjutraj lahko po nekaterih nižinah nastane kratkotrajna megla. Čez dan bo več oblačnosti v hribovitem svetu zahodne Slovenije. Pihal bo jugozahodnik. Spet bo topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 29. aprila do 3. maja 2018
V nedeljo bodo naši kraji pod vplivom visokega zračnega tlaka s središčem nad vzhodno Evropo. Preko zahodne Evrope se bo pomikal ciklon s hladno fronto, ki pa bo do slovenskih krajev oslabela. V nadaljevanju tedna bo nad Sredozemljem ciklonsko območje, ki bo na vreme pri nas vplival zlasti v drugi polovici tedna. Nad naše kraje bo z jugozahodnimi vetrovi dotekal topel in vse bolj vlažen zrak.

Od nedelje do ponedeljka bo vreme v glavnem brez padavin in jasno. Pihal bo jugozahodnik. Zlasti v višjih predelih je možna kakšna ploha ali nevihta V nedeljo in ponedeljek bodo najvišje temperature približno 25 °C, v torek pa se bo nekoliko ohladilo. Možnosti za večje padavine se povečajo v sredo in četrtek.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v glavnem jasno, nekoliko več oblačnosti bo v krajih zahodno od nas. V Alpah lahko nastane kakšna ploha. Pihal bo jugozahodnik.
Jutri se bodo pod vplivom hladne fronte padavine v Alpah pojavljale že dopoldne, na Madžarskem pa popoldne. V krajih južno od nas bo še v glavnem brez padavin.


Gorski svet
Danes bo dopoldne pretežno jasno, v zahodnih Julijcih lahko tudi oblačno ali megleno. Čez dan bo nastajala spremenljiva oblačnost, zlasti v Julijcih bo možna kakšna ploha. Pihal bo rahel do zmeren veter v glavnem zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa 5 °C.

Jutri bo že zjutraj v glavnem oblačno in tudi megleno. Nekaj jasnine bo zjutraj na širšem območju Snežnika in Javornikov. Dopoldne se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne od severa okrepile, nastajale bodo plohe in nevihte. V visokogorju bo pihal v glavnem šibak jugozahodni veter, v sredogorju pa bo popoldne zapihal veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C. Zvečer se bo ohladilo.

Vremenski pojavi na dan 25. april:
25.4.1979
Izjemno obilno deževje in sneženje v višjih predelih severne in zahodne Slovenije je oslabelo, zjutraj so v veliko krajih izmerili največjo 24 urno količino padavin v mesecu aprilu. Največ padavin, 286 milimetrov, je padlo v Plužni pri Bovcu; v bližnji Žagi so jih izmerili 268 milimetrov, v Mrzli Rupi nad Idrijo 216 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 182 milimetrov, v Kamniški Bistrici 178 milimetrov in v Škofji Loki 111 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Mohame | hike