Sreda, 25. november 2020, 22:45
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.4.2018

Vremenska napoved - 23. april 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > april > 23. 4. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 23. april 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.4.2018Popoldne bo v glavnem jasno, zlasti na severovzhodu bodo še lahko nastale plohe in posamezne nevihte. Krepil se bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 29 °C.
Jutri bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in posameznimi nevihtami. Prehodno bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 13, čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 23 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo v glavnem jasno, v hribovitem svetu zahodne Slovenije pa se bo čez dan zmerno nebo pooblačilo. Pihal bo jugozahodni veter. V četrtek bo oblačnost povečala, še bo pihal jugozahodnik. Sredi dneva in popoldne se bodo od severa pričele pojavljati krajevne padavine, deloma plohe in nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 27. aprila do 2. maja 2018
V petek bo nad Alpami prehodno območje visokega zračnega tlaka. Nato bodo naši kraji predvidoma pod vplivom plitvih ciklonskih območij s središči nad Sredozemljem in zahodno Evropo.

V petek bo suho in prehodno nekoliko hladneje z dnevnimi temperaturami med 15 in 20 °C. Od sobote do srede bodo možne posamezne krajevne plohe, temperature bodo v glavnem nad 20 °C.


Sosednje pokrajine
opoldne bo v krajih severno od nas oblačnost povečala. V Alpah bodo nastajale plohe in nevihte, drugje bo še jasno in v glavnem suho vreme.
Jutri bo v začetku spremenljivo oblačno, pas krajevnih padavin se bo iznad Avstrije v dopoldanskem času pomikal proti jugu. Prehodno bo zapihal severovzhodnik. Popoldne se bo od severa povsod delno ranebo zjasnilo.


Gorski svet
Danes bo v glavnem pretežno jasno z nekaj popoldanske kopaste oblačnosti. Verjetnost za plohe in posamezne nevihte bo proti večeru naraščala. V začetku bo pihal rahel veter zahodnih smeri, ki se bo popoldne nekoliko okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Jutri bo v začetku spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami. Popoldne se bo postopno jasnilo, najprej na Pohorju. Pihal bo rahel veter v glavnem zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Vremenski pojavi na dan 23. april:
23.4.1968
V večjem delu nižinskega sveta so izmerili najvišjo aprilsko temperaturo od začetka meritev. V Ratečah se je ogrelo na poletnih 25,4 stopinj C, v Celju je bilo 28,8 stopinj C, v Novem mestu 28,9 stopinj C, v Mozirju 29,0 stopinj C in v Ljubljani 29,3 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Caorle | lana