Torek, 1. december 2020, 04:08
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.4.2018

Vremenska napoved - 16. april 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > april > 16. 4. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 16. april 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.4.2018Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljati se bodo začele krajevne plohe in nevihte. Ob nevihtah bodo možni nalivi. Ponekod bo čez dan pihal vzhodnik. Najvišje temperature bodo od 16 do 22 °C.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe. Na Štajerskem in v Prekmurju bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 13, v Gornjesavski dolini približno 5, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 21, na Goriškem do 23 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo in četrtek bo delno jasno. Ponekod bo pihal severovzhodnik, na Primorskem v glavnem rahla burja. Malo topleje bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. aprila 2018

Naši kraji bodo v petek in soboto pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo oslabelo. Pri nas se bo zadrževal precej topel in suh zrak. Nad zahodno in srednjo Evropo se bo potem vzpostavil zahodni višinski zračni tok, v katerem bodo od zahoda potovale vremenske motnje proti vzhodu. Nad naše kraje bo dotekal nekoliko bolj vlažen, vendar še vedno razmeroma topel zrak.

Do sobote bo jasno vreme, od nedelje dalje pa bo postopno več oblačnosti. Padavine bodo postale nekoliko verjetnejše, zelo verjetno zlasti kot popoldanske krajevne plohe. Razmeroma toplo bo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte.
Jutri bo spremenljivo. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe. Ob Jadranu bo zapihala rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s krajevnimi plohami in nevihtami. Pihal bo rahel do zmeren veter južnih smeri. Na 1500 m bo približno 9, na višini 2500 metrov pa 2 °C.

Jutri bo pretežno oblačno in občasno megleno. Občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodni veter. Na 1500 m bo približno 8, na višini 2500 metrov pa 2 °C.

Vremenski pojavi na dan 16. april:
16.4.1978
Višjeležeče predele je po koncu sneženja prekrivala za sredino meseca aprila izjemno debela snežna odeja. Na Predelu (1156 m) so zjutraj izmerili 100 centimetrov, na Zgornjem Jezerskem (889 m) in v Ratrčah (864 m) 62 centimetrov, v Ribnici na Pohorju (600 m) 59 centimetrov, v Cirkulanah pri Ptuju in na Planini nad Sevnico 42 centimetrov in v Žetalah v Halozah pa 35 centimetrov snega. Na Dravsko-Ptujskem polju je bila razlika v višini snežne odeje od kraja do kraja neobičajno velika; v Framu in na Letališču Maribor snežne odeje ni bilo, v bližnjih Staršah ga je bilo 15 centimetrov, na Ptuju 13 centimetrov, v Cirkulanah pa omenjenih 42 centimetrov! Na Kredarici (2514 m) je bila snežna odeja debela 587 centimetrov, pri Domu na Komni (1520 m) pa 400 centimetrov!

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Havelock North | hike