Petek, 27. november 2020, 03:10
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.4.2018

Vremenska napoved - 12. april 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > april > 12. 4. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 12. april 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.4.2018Popoldne bo na vzhodnem delu države spremenljivo, drugje pa v glavnem oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, lahko tudi zagrmi. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 15, na vzhodnem delu države do 18 °C.
Preko noči bodo še nastajale občasne padavine.
Jutri bo na zahodnem delu države pretežno oblačno, zlasti v hribovitem svetu bodo občasno še krajevne padavine, tudi nevihte. Drugje bo delno jasno, popoldne tudi pretežno jasno. Pihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature v glavnem od 7 do 12, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 18, na severovzhodu do 21°C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo v glavnem jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Na Primorskem bo začela pihati rahla burja.
V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno, tu in tam so možne rahle padavine. Več sonca bo zlasti na Primorskem, kjer bo pihala rahla burja. Toplo bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. aprila 2018

Do sredine prihodnjega tedna bomo pod vplivom višinskega jedra hladnega zraka s središčem nad južnim Balkanom. Nato se bo k nam iznad severne Evrope razširilo območje visokega zračnega tlaka.

V ponedeljek, torek in sredo bo dokaj nestanovitno vreme s pogostimi padavinami. V drugi polovici tedna bo več sonca, možnost za krajevne padavine bo majhna. Dokaj toplo bo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v glavnem oblačno s pogostimi padavinami, zlasti v krajih južno in vzhodno od nas bodo vmes tudi nevihte.
Jutri bo večinoma delno jasno vreme. Nekaj več oblačnosti bo nad Alpami, kjer bo nastalo še nekaj ploh. Pihal bo jugozahodnik.Gorski svet
Danes bo oblačno in tudi megleno s padavinami, vmes lahko tudi zagrmi. Na Pohorju bo dopoldne še v glavnem brez padavin. Meja sneženja bo med 1700 in 2000 m. V sredogorju bo pihal šibek do zmeren, v visokogorju pa tudi močan veter južnih smeri. Na 1500 m bo približno 4, na višini 2500 metrov pa -1 °C.

Jutri zjutraj bo oblačno, marsikje tudi megleno, zlasti v Julijskih Alpah in zahodnih Karavankah bo še deževalo. Popoldne se bo delno zjasnilo, v zahodnih Julijcih pa bo še oblačno in megleno z občasnimi rahlimi padavinami. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na 1500 m bo približno 4, na višini 2500 metrov pa -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 12. april:
12.4.1913
Dež je v veliko krajih po nižinah prešel v sneg; do jutra naslednjega dne je v nekaterih krajih zapadlo neobičajno veliko snega za mesec april. V Cerknici so zjutraj naslednjega dne izmerili 33 centimetrov, v Kočevski Reki 28 centimetrov, v Mislinji ob vznožju Pohorja 20 centimetrov in v Senovici, vzhodno od Celja, 19 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Safaga | detail bing