Petek, 27. november 2020, 03:16
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.4.2018

Vremenska napoved - 11. april 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > april > 11. 4. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 11. april 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.4.2018Popoldne bo na vzhodem delu države delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugje bo zmerno do pretežno oblačno. Na zahodnem delu države bo nastalo nekaj ploh. Čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 18, na vzhodnem delu države do 21 °C.
Jutri zjutraj se bodo na zahodnem delu države začele pojavljati padavine, ki se bodo čez dan širile proti vzhodu. V vzhodni polovici države bo v glavnem brez padavin. Popoldne in zvečer bodo tam možne nevihte. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 11, čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 16, na vzhodnem delu države do 22 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz četrtka na petek bodo padavine v obliki ploh prehodno zajele večji del Slovenije. Dež bo do jutra ponehal, le še na zahodnem delu države so možne krajevne padavine. Na vzhodnem delu države se bo ranebo zjasnilo. Čez dan se bo tudi drugje oblačnost trgala, na zahodnem delu države bo nastalo še nekaj ploh. Pihal bo jugozahodnik.
V soboto bo v glavnem jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Toplo bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 15. do 20. aprila 2018

V nedeljo se bo iz Sredozemlja našim krajem bližal ciklon z vremensko fronto, ki nas bo dosegla v ponedeljek. V nadaljevanju tedna bomo pod vplivom višinskega jedra hladnega zraka, ki se bo počasi polnilo. V četrtek in petek se bo k nam iznad severne Evrope razširilo območje visokega zračnega tlaka.

V nedeljo bo nad naše kraje pritekal zelo topel in postopoma bolj topel zrak iz Sredozemlja in severne Afrike. Popoldne bodo nastale posamezne plohe. Najvišje temperature bodo v glavnem nad 20 °C. V ponedeljek nas bodo dosegle padavine, ki lahko vztrajajo do torka. Od srede do petka bo predvidoma bolj suho vreme, pihali bodo vetrovi vzhodnih smeri. Temperatura bo za ta čas nekoliko nad povprečjem.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v Furlaniji-Julijski krajini pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine. Drugje bo več sonca in suho.
Jutri bo v krajih zahodno od nas pretežno oblačno, drugje bo v začetku več jasnine. Dopoldne bodo padavine zajele Furlanijo in se potem širile proti vzhodu in zajele tudi kraje severno in južno od nas.


Gorski svet
Danes bo v hribih zahodne in južne Slovenije pretežno oblačno, ponekod tudi megleno. Tam so možne posamezne krajevne plohe. Več jasnine bo v višjih predelih vzhodne Slovenije. Meja sneženja bo med 1800 in 2200 m. Pihal bo v glavnem šibak veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C.

Jutri bo oblačno in tudi megleno s padavinami, ki se bodo v zahodnih Julijskih Alpah začele pojavljati že v jutranjih urah. Čez dan se bodo padavine deloma v obliki ploh počasi širile proti vzhodu. Na Pohorju bo dopoldne suho vreme z nekaj sonca. Proti večeru pa bodo padavine zajele tudi vzhodna gorstva. Nastajale bodo tudi nevihte. Meja sneženja bo med 1900 in 2200 m. V sredogorju bo pihal rahel do zmeren, v visokogorju pa tudi močan veter južnih smeri. Na 1500 m bo približno 5, na višini 2500 metrov pa -1 °C.

Vremenski pojavi na dan 11. april:
11.4.1969
Po hladnem jutru se je kljub le deloma sončnemu vremenu v nekaterih krajih segrelo za preko 20 stopinj C. V Babnem Polju se je po jutranji minimalni temperaturi minus 6,9 stopinj C čez dan segrelo do pomladanskih 19,5 stopinj C, v Kočevju z minus 2,6 stopinj C na 22,3 stopinj C, na Letališču Brnik z minus 3,9 stopinj C na 20,9 ° in Črnomlju z -0,4 stopinj C na 23,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Jeongna-dong | gora