Sreda, 25. november 2020, 12:12
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.4.2018

Vremenska napoved - 1. april 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > april > 1. 4. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 1. april 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.4.2018Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V notranjosti Slovenije bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Zapihal bo veter zahodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 16 °C.
Preko noči se bo postopno ranebo zjasnilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 3, ob morju približno 5, v alpskih dolinah s snežno odejo do -5 °C.
Jutri bo precej jasno. Popoldne bo pihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 18 °C.

Opozorilo: V visokogorju Julijskih Alp je zaradi večje količine novega snega velika nevarnost snežnih plazov.
V torek se bo zmerno nebo pooblačilo, jugozahodnik se bo okrepil.
V sredo bo pretežno oblačno, le v severnih in vzhodnih krajih deloma jasno. Na zahodnem delu države bo občasno rahlo deževalo. Še bo pihal jugozahodnik, ob morju pa jugo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. aprila 2018

V četrtek bo naše kraje prešla hladna fronta, za njo pa se bo nad Alpami začelo krepiti območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje bo od petka dalje dotekal postopno toplejši in dokaj suh zrak.

V četrtek kaže na v glavnem oblačno vreme z občasnimi padavinami, lahko tudi zagrmi. V petek se bo razvedrilo, potem pa lahko pričakujemo nekaj zaporednih sončnih in toplejši dni. Popoldanske temperature se bodo približale 20 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo v začetku pretežno, čez dan pa spremenljivo oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe, ki bodo ob Jadranu malo verjetne.
Jutri bo precej jasno, popoldne bo začel pihati jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, najvišji vrhovi bodo občasno v megli. Popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte. Pihal bo zmeren severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa -8 C. V visokogorju Julijskih Alp je velika nevarnost snežnih plazov.

Jutri bo precej jasno, nastalo bo le nekaj plitke kopaste oblačnosti. Pihal bo zmeren zahodni veter do jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa -3 °C.

Vremenski pojavi na dan 1. april:
1.4.1951
Mesec april se je zlasti v alpskih dolinah začel z neobičajno debelo snežno odejo. V Mojstrani so izmerili 70 centimetrov, v Bohinjski Bistrici 68 centimetrov, na Bledu 43 centimetrov in v Žireh 42 centimetrov snega.

1.4.1909
Mesec april se je v nekaterih alpskih dolinah začel z neobičajno debelo snežno odejo. V Kranjski Gori so izmerili 111 centimetrov, v Srednji vasi v Bohinju 85 centimetrov, v Mojstrani 75 centimetrov, na Bledu 47 centimetrov in v Žireh 45 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama La Rochelle | pot