Torek, 2. marec 2021, 15:46
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
9.3.2018

Vremenska napoved - 9. marec 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > marec > 9. 3. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 9. marec 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.3.2018Popoldne bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, v hribovitem svetu zahodne Slovenije tudi pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 14 °C.
Jutri bo v severnih in vzhodnih krajih še deloma jasno, drugje pretežno oblačno. Zlasti v zahodni polovici države bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 7, v zatišnih legah severne Slovenije malo pod 0, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 12, na Štajerskem in v Pomurju do 14 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo se bo dež na zahodnem delu države okrepil in se sredi dneva in popoldne razširil nad večji del države. Najmanj padavin bo na severovzhodu. Ob morju bo pihal jugo, drugje južni do jugozahodnik.
V ponedeljek bo na zahodnem delu države občasno še nekaj dežja, drugje se bo oblačnost trgala. Še bo pihal jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 13. do 18. marca 2018

Do sredine tedna se bo v višinah nad nami zadrževal hladen zrak, prevladovali bodo vetrovi zahodnih smeri. V drugi polovici tedna bo na vreme pri nas predvidoma vplivalo novo ciklonsko območje, ki bo nastalo nad zahodno Evropo.

V torek in sredo kaže na v glavnem brez padavin vreme s kakšno krajevno ploho. Verjetnost padavin se bo povečala v drugi polovici tedna. Popoldanske temperature bodo v večjem delu države od 10 do 15 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo razmeroma jasno, le na Alpsko Dinarski gorski pregradi se bodo nabirali oblaki. Krepil se bo jugozahodnik.
Jutri bo zlasti v krajih zahodno in južno od nas občasno rahlo deževalo. Drugje bo še v glavnem suho in deloma jasno. Pihal bo jugozahodnik.


Gorski svet
Danes se bo na območju Javornikov in v južnem predgorju Julijcev nebo pooblačilo, drugje bo še delno jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 0 do 3, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju delno jasno, drugje v glavnem oblačno, ponekod tudi megleno. Zlasti v Julijcih in na Javornikih bo rahlo deževalo, nad približno 1300 m pa rahlo snežilo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 1 do 4, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 9. marec:
9.3.1973
V nekaterih krajih v jugovzhodni in jugozahodni Sloveniji so izmerili največ novega snega v mesecu marcu od začetka meritev. Do 7. ure zjutraj je v Kočevskih Poljanah padlo 56 centimetrov, v Črnomlju 49 centimetrov, v Godnjah in Kozini na Krasu pa 30 centimetrov novega snega v enem dnevu.

9.3.1976
V nekaterih krajih v jugovzhodni in jugozahodni Sloveniji so izmerili največ novega snega v mesecu marcu od začetka meritev. Do 7. ure zjutraj je v Kočevski Reki in na Lavrici pri Grosuplju padlo 60 centimetrov, v Sodražici pri Ribnici 56 centimetrov, v Črnomlju 49 centimetrov, v Godnjah in Kozini na Krasu pa 30 centimetrov novega snega v enem dnevu.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Hampyeong | flickr hike