Sreda, 3. marec 2021, 04:06
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.3.2018

Vremenska napoved - 8. marec 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > marec > 8. 3. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 8. marec 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.3.2018Popoldne se bo povsod delno ranebo zjasnilo. Nad hribi bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti. Čez dan bodo najvišje temperature v večjem delu države od 7 do 13 °C.
Jutri zjutraj se bo oblačnost nad zahodno in osrednjo Slovenijo povečala. Po nekaterih nižinah bo nastala megla. Čez dan bo v vzhodni Sloveniji in ob morju delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Pihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 4, na Primorskem do 7 °C, čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 14 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo pretežno oblačno, zlasti v zahodni polovici države bo občasno rahlo deževalo. Na vzhodnem delu države Slovenije bo še deloma jasno in suho vreme. V nedeljo bo oblačnost povečala. Popoldne bodo padavine od zahoda zajele večji del države. Oba dneva bo ponekod pihal jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. marca 2018

V ponedeljek bodo naši kraji še pod vplivom plitvega ciklona nad severno Italijo. V nadaljevanju tedna bo v višinah ostal hladen zrak, prevladovali bodo vlažni vetrovi jugozahodne smeri. V četrtek in petek bo naše kraje predvidoma doseglo novo ciklonsko območje.

V ponedeljek bodo nad zahodno polovico države še vedno pogoste padavine. Bolj suho in predvidoma tudi deloma jasno vreme bo na vzhodnem delu države države. Še vedno bo pihal jugozahodnik. V torek in sredo bo spremenljivo oblačno, zlasti v popoldanskem času bodo nastajale krajevne plohe. V četrtek in petek se možnost za padavine znova poveča. Vse dni bo toplo. Dnevne temperature bodo od 10 do 15 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo delno jasno. Nekaj več oblačnosti bo v krajih vzhodno od nas. V Alpah bo nastajala kopasta oblačnost.
Jutri bo v krajih zahodno in južno od nas zmerno do pretežno oblačno in v glavnem brez padavin, drugje pa delno jasno. Ponekod bo pihal jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo v glavnem jasno. Čez dan bo nastalo nekaj plitve kopaste oblačnosti. V začetku bo pihal v glavnem šibak severnik, ki bo popoldne obrnil na jugozahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Jutri zjutraj se bo od zahoda nebo pooblačilo, v zahodnih Julijcih bo občasno rahlo deževalo. Meja sneženja bo na približno 1200 m. Oblačnost bo segala do nadmorske višine približno 2000 m. Bolj jasno bo v Karavankah in na Pohorju. Popoldne se lahko deloma razjasni tudi v Kamniško-Savinjskih Alpah in vzhodnih Julijcih. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Vremenski pojavi na dan 8. marec:
8.3.1950
Po nižinah se je po hladnem jutru čez dan izjemno močno segrelo. V Celju se je z jutranjih minus 3,6 stopinj C ogrelo na 24,2 stopinj C, v Postojni z minus 4,3 stopinj C na 22,7 stopinj C, v Murski Soboti z minus 2,3 stopinj C na 22,8 stopinj C in v Ljubljani z -0,4 stopinj C na 22,9 stopinj C.

8.3.1955
Ob koncu obilnega sneženja so v veliko krajih v nižinskem delu osrednje in vzhodne Slovenije izmerili najvišjo marčevsko snežno odejo v zadnjih desetletjih. V Sodražici pri Ribnici je bila snežna odeja visoka 132 centimetrov, v Kočevju 128 centimetrov, v Črnomlju 96 centimetrov, v Ljubljani 76 centimetrov, v Mariboru 74 centimetrov, v Ilirski Bistrici 71 centimetrov, v Celju 68 centimetrov in v Murski Soboti 61 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Lambert's Bay | vallon