Torek, 2. marec 2021, 15:47
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.3.2018

Vremenska napoved - 7. marec 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > marec > 7. 3. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 7. marec 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.3.2018Popoldne bo pretežno oblačno, vmes bodo tudi sončna obdobja. Nastale bodo krajevne plohe. Meja sneženja bo med 800 in 1000 metri. V vzhodni Sloveniji bo zapihal jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 8, ob morju in ponekod na vzhodem delu države približno 11°C.
Jutri bo v začetku pretežno oblačno, krajevne padavine bodo dopoldne ponehale in od zahoda se bo delno zjasnilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 3, v alpskih dolinah do -2, ob morju približno 5, čez dan bodo najvišje temperature v večjem delu države od 6 do 12 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo v vzhodni Sloveniji delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. V soboto bo pretežno oblačno, v zahodni in delu osrednje ter južne Slovenije bo občasno deževalo. Oba dneva bo ponekod pihal jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. marca 2018

Od nedelje do torka bodo naši kraji pod vplivom obsežnega ciklonskega območja s središčem nad zahodno Evropo. Sredi prihodnjega tedna se bo na območju Alp prehodno zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma v četrtek že pričelo slabeti, saj bo na nas splet vplivalo obsežno ciklonsko območje s središčem nad zahodno Evropo. Nad nami bo prevladoval zahodni do jugozahodnik.

V nedeljo bodo padavine od zahoda zajele večji del države, v ponedeljek pa bo občasno deževalo zlasti v zahodni in južni Sloveniji. V torek in sredo bo verjetnost za padavine razmeroma majhna, zlasti v zahodni in osrednji Sloveniji pa se bo ponovno povečala v četrtek in petek. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem malo nad 10°C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno in južno od nas oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo. Drugje bo delno jasno. Padavine se bodo v noči iz srede na četrtek prehodno razširile na večino sosednjih pokrajin. Po nižinah bo deževalo.
Jutri se bo delno zjasnilo, najpozneje v krajih vzhodno od nas.


Gorski svet
Danes bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju zmerno do pretežno oblačno. Drugje bo oblačno, zlasti med zahodnimi Julijci in Snežnikom bodo občasno manjše padavine, ki se bodo proti večeru začele pojavljati tudi drugje. Meja sneženja bo med 800 in 1000 metri. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik, ki bo zvečer slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -2 do 1, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Jutri bo v začetku zmerno oblačno, dopoldne bodo padavine ponehale, najkasneje na Pohorju. Čez dan se bo delno zjasnilo. V začetku bo pihal v glavnem šibak severnik, ki bo popoldne obrnil na jugozahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 7. marec:
7.3.1955
V večjem delu Slovenije je drugi dan zapored močno snežilo. Do 7. ure zjutraj so največ novega snega, 58 centimetrov, izmerili v Sodražici pri Ribnici. V Knežaku pri Ilirski Bistrici je zapadlo 50 centimetrov, v Črnomlju 45 centimetrov, v Ljubljani pa 42 centimetrov novega snega v preteklih 24 urah.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Daegu | flickr hike