Torek, 2. marec 2021, 15:47
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
6.3.2018

Vremenska napoved - 6. marec 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > marec > 6. 3. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 6. marec 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 6.3.2018Popoldne bo oblačno, zlasti v zahodni Sloveniji bodo občasno še manjše padavine. V severovzhodni Sloveniji se bo oblačnost trgala. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 5, na Primorskem do 9 °C.
Jutri bo na vzhodnem delu države nekaj jasnega vremena, tam bo čez dan ponekod zapihal jugozahodni veter. Drugje bo pretežno oblačno in ponekod megleno. V prvem delu dneva bo občasno rahlo deževalo ponekod na zahodnem delu države, popoldne in zvečer se bodo krajevne padavine, deloma plohe, širile proti vzhodu. Meja sneženja bo med 800 in 1000 metri. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 2, ob morju in na Goriškem približno 5, čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, ob morju in ponekod na vzhodem delu države približno 10°C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz srede na četrtek bodo občasno manjše, krajevne padavine. V četrtek do jutra bodo padavine v glavnem ponehale. Dopoldne se bo od zahoda delno zjasnilo. V petek bo na vzhodnem delu države delno jasno, drugje pa zmerno do pretežno oblačno in v glavnem suho. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 10. do 15. marca 2018

V soboto se bo nad zahodno Evropo poglabljalo ciklonsko območje, ki se bo ob koncu tedna širilo proti vzhodu. Sredi prihodnjega tedna se bo na območju Alp prehodno zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma v četrtek že pričelo slabeti. Nad nami bo prevladoval zahodni do jugozahodnik.

Od sobote do vključno ponedeljka bo večinoma oblačno vreme, zlasti v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno deževalo, na vzhodem delu države le v nedeljo. Od torka do četrtka bo nekaj sonca zlasti na vzhodem delu Slovenije, drugje pa bo občasno deževalo. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem malo nad 10°C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno in južno od nas oblačno, občasno bo še deževalo. Ponekod vzhodno od Slovenije se bo delno zjasnilo.
Jutri bo v krajih zahodno in južno od nas oblačno, občasno bo ponekod deževalo. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno, popoldne pa delno jasno. Padavine se bodo v noči iz srede na četrtek prehodno razširile na večino sosednjih pokrajin. Po nižinah bo deževalo.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno. Dopoldne bo občasno še snežilo, popoldne pa bo v glavnem brez padavin, v vzhodnih Karavankah in na Pohorju se bo oblačnost trgala. Zjutraj in deloma dopoldne bo pihal rahel južni do vzhodnik, ki se bo potem obrnil v jugozahodni veter in se nekoliko okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -6 °C.

Jutri bo v vzhodnih Karavankah na Pohorju zmerno oblačno. Drugje bo oblačno, zlasti med zahodnimi Julijci in Snežnikom bodo občasno manjše padavine, ki se bodo proti večeru začele pojavljati tudi drugje. Meja sneženja bo med 800 in 1000 metri. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik, ki bo zvečer slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -2 do 1, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 6. marec:
6.3.1962
Dolgotrajne intenzivne padavine na zahodnem delu države so končno oslabele, meja sneženja pa se je ob močni ohladitvi spustila do nižin. Največ padavin je v 48 urah do 7. ure zjutraj padlo na Livku nad Kobaridom, 333 milimetrov. V Lepeni so izmerili 304 milimetrov, v Kneških Ravnah pod Voglom 302 milimetrov, v Mrzli Rupi na Idrijskem 282 milimetrov, na Gomancah pod Snežnikom 182 milimetrov in v Kamniški Bistrici 181 milimetrov. Nasprotno v nekaterih krajih na severovzhodu Slovenije v tem času ni padla niti kaplja dežja!

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Sarafovo | vreme