Sobota, 27. februar 2021, 05:39
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.3.2018

Vremenska napoved - 5. marec 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > marec > 5. 3. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 5. marec 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.3.2018Popoldne bo oblačno. Padavine se bodo od jugozahoda postopno razširile na vso Slovenijo. Po nižinah v notranjosti bo v glavnem snežilo. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 3, na Primorskem do 8 °C.
Preko noči se bodo padavine še nekoliko okrepile, burja na Primorskem bo do jutra ponehala. Zjutraj bodo najnižje temperature malo pod 0, na Primorskem do 5 °C.
Jutri dopoldne bo na južnem delu države sneg prehajal v dež. Čez dan bodo padavine v glavnem ponehale, le na zahodnem delu države se bodo občasno pojavljale še do noči na sredo. V severovzhodni Sloveniji se bo popoldne oblačnost trgala. Čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 6, na Primorskem do 8 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo na vzhodnem delu države nekaj jasnega vremena, tam bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Drugje bo pretežno oblačno in v začetku v glavnem brez padavin. Dopoldne bo občasno rahlo deževalo ponekod na zahodnem delu države, popoldne se bodo krajevne padavine, deloma plohe, širile proti osrednji Sloveniji.
V četrtek zjutraj bo pretežno oblačno, ponekod na južnem delu države bo še rahlo deževalo. Dopoldne pa bo posijalo sonce.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. marca 2018

V petek bodo naši kraji v šibkem območju visokega zračnega tlaka, ki bo v soboto slabel. Nad zahodno Evropo pa se bo že poglobilo novo območje nizkega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo že vplivalo na vreme pri nas. V ponedeljek ali v torek se bo polje zračnega tlaka ponovno krepilo, V višinah bo prevladoval veter zahodnih smeri.

V petek bo na vzhodnem delu države v glavnem jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo, vendar količina padavin bo zelo majhna. Od sobote do vključno ponedeljka bo večinoma oblačno vreme, V soboto bo občasno rahlo deževalo na zahodnem delu države, v nedeljo pa tudi drugje. V torek bodo padavine ponehale, v sredo pa bo nekaj sonca.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno, manjše padavine bodo dopoldne postopno zajele vse sosednje pokrajine. Ob morju bo deževalo, drugje v glavnem snežilo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla do zmerna burja.
Jutri bo v krajih zahodno in južno od nas oblačno, občasno bo deževalo. Drugje bodo padavine ponehale, ponekod vzhodno od Slovenije se bo popoldne delno zjasnilo.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, sredi dneva bo pričelo rahlo snežiti. Pihal bo v glavnem šibak jugovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Jutri bo oblačno in megleno. Dopoldne bo občasno še snežilo, popoldne pa bo v glavnem brez padavin, v vzhodnih Karavankah se bo oblačnost trgala. Zjutraj in deloma dopoldne bo pihal rahel južni do vzhodnik, ki se bo potem obrnil v jugozahodni veter in se nekoliko okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -6 °C.

Vremenski pojavi na dan 5. marec:
5.3.1971
Zlasti v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije je bilo neobičajno mrzlo za mesec marec. Na Kredarici (2514 m) je bila najnižja temperatura tega dne minus 28,1 stopinj C in najvišja minus 23,9 stopinj C. Za mesec marec rekordno mrzlo je bilo tudi pri Domu na Komni (1520 m), kjer se je temperatura spustila na minus 24,3 stopinj C in na Vojskem nad Idrijo (1070 m) z minus 20,0 stopinj C.

5.3.2006
V večjem delu Slovenije je močno snežilo. Naslednji dan zjutraj so v Koprivni na Koroškem izmerili 70 centimetrov, na Voglu 60 centimetrov, v Kotljah pri Ravnah na Koroškem 57 centimetrov, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 49 centimetrov, v Prigorici pri Ribnici 47 centimetrov, v Celju 40 centimetrov in v Ljubljani 32 centimetrov novega snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Upper Hutt | hike