Torek, 2. marec 2021, 00:19
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.3.2018

Vremenska napoved - 4. marec 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > marec > 4. 3. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 4. marec 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.3.2018Popoldne se bo nizka oblačnost delno razkrojila, v višjih legah in na Primorskem, kjer bo pihala rahla burja, bo v glavnem jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 5, na Primorskem do 10 °C.
Jutri bo oblačno. Zjutraj se bodo v zahodni in južni Sloveniji začele pojavljati manjše padavine, ki se bodo čez dan nekoliko okrepile in razširile na vso Slovenijo. Po nižinah v notranjosti bo v glavnem snežilo. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -4 do -1, na Goriškem in ob morju približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 3, na Primorskem do 8 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek dopoldne bo sneženje ponehalo, v severovzhodni Sloveniji se bo popoldne delno zjasnilo. Zlasti na Primorskem in Notranjskem pa se bodo padavine pojavljale tudi popoldne. Po nižinah bo deževalo. V sredo bo na vzhodnem delu države nekaj jasnega vremena, drugje bo v glavnem oblačno, zlasti v jugozahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. marca 2018

V četrtek in petek bodo naši kraji v šibkem območju visokega zračnega tlaka, nad zahodno Evropo pa se bo že poglobilo ciklonsko območje, ki bo do začetka tedna vplivalo na vreme pri nas. V višinah bo prevladoval veter zahodnih smeri.

V četrtek in petek bo na vzhodnem delu države v glavnem jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Od sobote do vključno ponedeljka bo večinoma oblačno vreme, občasno bo deževalo, pogosteje v zahodni polovici države. V torek bodo padavine ponehale.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih zahodno od nas pretežno jasno, drugje se bo nizka oblačnost popoldne razkrojila.
Jutri bo oblačno, manjše padavine bodo zajele vse sosednje pokrajine. Ob morju bo deževalo, drugje v glavnem snežilo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo jasno z občasno zmerno oblačnostjo. V prvem delu dneva pa bo pod približno 1300 m nadmorske višine še oblačno ali megleno. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -6 °C.

Jutri bo oblačno in megleno, sredi dneva bo pričelo snežiti. Pihal bo v glavnem šibak jugovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Vremenski pojavi na dan 4. marec:
4.3.1970
končalo se je izjemno obilno tridnevno sneženje v zahodnem delu Slovenije. Ob 7. uri zjutraj so največ novega snega, 125 centimetrov, izmerili pri Domu na Komnu. Drugje v Bohinju, Zgornjesavski dolini in na Bovškem je v enem dnevu padlo približno 100 centimetrov snega. V ostalih hribovitih predelih zahodne in južne Slovenije je v tem času zapadlo v glavnem 50minus 80 centimetrov novega snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Pekoa | photo bing